ΑΙΓΑΙΟ: Ακυρώνει όλα τα δρομολόγια προς Τουρκία η Royal Caribbean

Η Royal Caribbean International ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει όλα τα δρομολόγιά της προς Τουρκία για τη νέα περίοδο κρουαζιέρας στην Ευρώπη. Ο λόγος που η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο προβαίνει σε αυτήν την κίνηση είναι η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

Η Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα δρομολόγια προς την Τουρκία με άλλα προς τα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων η Ρόδος και η Μύκονος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επεσήμανε ότι η λήψη της απόφασης αυτής οφείλεται στην μέριμνα της εταιρείας για την ασφάλεια των επιβατών της. Είναι γεγονός ότι η αγορά στην Ανατολική Μεσόγειο για τα κρουαζιερόπλοια είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη και όλες οι εταιρείες κινούνται… δυτικά. Το αεροδρόμιο της Πόλης αποτελεί μάλιστα βασικό κόμβο για πολλούς πελάτες κρουαζιέρας οπότε τα νέα δεδομένα θα αλλάξουν τον μεταφορικό χάρτη των επιβατών στο σύνολό τους. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύεται πάντως η Aegean Airlines με πτήσεις προς πολλά λιμάνια της Μεσογείου. Οι προκλήσεις για τις ελληνικές αρχές αλλά και για τα τοπικά λιμάνια της Ελλάδας είναι πολλές και η προσέλκυση τόσο των εταιρειών όσο και των τουριστών είναι πλέον τουλάχιστον… περιπετειώδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News