Αιγαίο - Blue Star Myconos: Χωρίς επιβίβαση επιβατών το ταξίδι της επιστροφής

Καραντίνα τέλος; Προφανώς... Αν και ακόμη δεν έχουμε αποτελέσματα... Αναφερόμαστε στο Blue Star Myconos το οποίο έφυγε στις 3.10 το μεσημέρι από το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο για να συνεχίσει το ταξίδι του προς Κυκλάδες και Πειραιά... Αυτό όμως που μάθαμε είναι ότι δεν θα πάρει νέους επιβάτες... 

Πως ξεκίνησε η ιστορία;  Στις 15.10, αναχώρησε από το λιμάνι της Μύρινας, το Blue Star Myconos με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αναχώρησε μόνο με τους επιβάτες που βρίσκονταν ήδη μέσα στο πλοίο, την ώρα που ακόμη αναμένεται το αποτέλεσμα για το «ύποπτο» κρούσμα κορωνοϊού. Η εντολή για τον απόπλου δόθηκε στο λιμεναρχείο της Μύρινας, από τον ΕΟΔΥ".

Να σημειώσουμε ότι το πλοίο μεταφέρει 343 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα, ενώ στο λιμάνι της Λήμνου αποβιβάστηκαν 127 επιβάτες που ενημερώθηκαν και θα μείνουν όπως όλα δείχνουν σε κατ' οίκον περιορισμό.  Οπως βέβαια και δεν γνωρίζουμε ακόμη το αποτέλεσμα των εξετάσεων του ναυτικού που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη για επιπλέον εξετάσεις. Αν και αρχικά ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός, στη συνέχεια χάθηκε η συγκεκριμένη είδηση... 

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η εταιρεία, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη - Οινούσσες - Χίο - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι - Φούρνοι - Αγ. Κήρυκο - Μύκονο - Σύρο - Πειραιά.

Όπως προσθέτει επίσης η εταιρεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης, ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα. 

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR MYCONOS παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου από τις 2 τα ξημερώματα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.