Αμοργός - Ελ. Καραΐσκος: "Αχτίδα αισιοδοξίας η αύξηση πληρότητας στα πλοία"

Δήμαρχος Αμοργού

"Με την από 30 Ιουλίου 2020 επιστολή μας είχαμε εκφράσει την δυσαρέσκεια μας για την διατήρηση των περιορισμών καθώς και την αγωνία των επαγγελματιών της Αμοργού για το δυσοίωνο οικονομικό μέλλον. Η νέα απόφαση είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας ίσως στο πιο δύσκολο καλοκαίρι που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Αλλά και μια απόφαση που μας γεμίζει περισσότερη ευθύνη για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων". Αυτό αναφέρει σε ανοιχτή του επιστολή, ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει το πρωτόκολλο πληρότητας των πλοίων για τον Αύγουστο...

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Αμοργού, μέσω ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού αναφέρει:

"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την απόφαση της Κυβέρνησης για την αύξηση από 60% σε 80% του ορίου πληρότητας στο πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Με την από 30 Ιουλίου 2020 επιστολή μας είχαμε εκφράσει την δυσαρέσκεια μας για την διατήρηση των περιορισμών καθώς και την αγωνία των επαγγελματιών της Αμοργού για το δυσοίωνο οικονομικό μέλλον. Η νέα απόφαση είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας ίσως στο πιο δύσκολο καλοκαίρι που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Αλλά και μια απόφαση που μας γεμίζει περισσότερη ευθύνη για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Από την εμφάνιση της πανδημίας δεν κρυφτήκαμε αλλά βγαίνοντας μπροστά υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στην προστασία της ασφάλειας μας αλλά και στην διεκδίκηση της υγειονομικής κάλυψης. Με απόλυτη συνεργασία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες αλλά και με την Πολιτεία στο πλευρό μας, θωρακίσαμε υγειονομικά την Αμοργό και καταγράψαμε την ιδανική επιδημιολογική εικόνα.

Τηρώντας με αυστηρή πειθαρχία όλες τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ καταφέραμε να παραμείνει η Αμοργός Covid-Free νησί και να την προβάλουμε ως αυτό που πραγματικά είναι, ένας πανέμορφος και ασφαλής προορισμός. Η αύξηση του ορίου πληρότητας στην ακτοπλοΐα μας δίνει την ελπίδα να παλέψουμε για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και προσφέρουμε σε όσο τον δυνατό περισσότερους επισκέπτες την χαρά της Αμοργιανής φιλοξενίας.

Καλώ όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην εφησυχάζουν. Το δεύτερο κύμα κάθε πανδημίας είναι πιο απειλητικό όταν επικρατεί χαλάρωση στην ατομική ευθύνη. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την Αμοργό ασφαλή, τηρώντας στο ακέραιο τις οδηγίες της Πολιτείας.

Προσέχουμε για τις ζωές μας και για τους συνανθρώπους μας. Αποτελέσαμε το παράδειγμα προ μίμηση στο #menoumepsiti και το ίδιο πράττουμε και στο #menoumeasfaleis".

Ενημερωτικά παραθέτουμε και την επιστολή που είχε στείλει ο κος Καραΐσκος και είχε κοινοποιηθεί και στους βουλευτές του Νομού...

"Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την διατήρηση των περιορισμών στα πρωτόκολλα της ακτοπλοΐας. Αποτέλεσμα της παράτασης των περιορισμών είναι ο στραγγαλισμός κάθε προσπάθειας ανάκαμψης των τοπικών οικονομιών μας. Από τα μέσα Ιουλίου λόγω της υφιστάμενης κατάστασης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων ενώ υπάρχει αυξημένη ζήτηση επισκεψιμότητας προς τα νησιά μας.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας καταβάλλαμε από κοινού, Πολιτεία, κάτοικοι και επαγγελματίες, μεγάλη προσπάθεια για να θωρακίσουμε υγειονομικά τα νησιά μας. Τα διατηρήσαμε ασφαλή προβάλλοντας διεθνώς την εικόνα της νησιωτικής Ελλάδας ως Covid Free προορισμό.

Η απόφαση παράτασης των περιορισμών στα πρωτόκολλα της ακτοπλοΐας ακυρώνει όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την οποία είμαστε υπερήφανοι και αντιβαίνει και τις ίδιες σας τις εκτιμήσεις όπως έχουν δημοσιευθεί επανειλημμένα.

Την κρίνουμε αδικαιολόγητη διότι και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται με απόλυτη ευθύνη και θρησκευτική ευλάβεια, από τα πλοία της ακτοπλοΐας και τα επιδημιολογικά στοιχεία που δημοσιεύετε δεν την στοιχειοθετούν. Επιπλέον είναι άδικη σε σχέση με τις αεροπορικές μεταφορές που εκτελούνται χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι νησιώτες αποτελούμε το παράδειγμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και τώρα ζούμε με τον εφιάλτη της οικονομικής κατάρρευσης. Σας ζητάμε να επανεξετάσετε άμεσα το θέμα της αύξησης των πρωτοκόλλων και να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας".

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News