Ελλάδα - Θεοχάρης: Stop στην αύξηση πληρότητας των πλοίων

Κόκκινο στην αύξηση πληρότητας των πλοίων

Ηδη παρατηρείται έλλειψη εισιτηρίων, λόγω του ότι τα επιβατηγά πλοία ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους. «Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόκειται για πλήγμα για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, δεδομένου ότι με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, πολλά πλοία γεμίζουν ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, όπως είπε στο Reporter ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), κ. Μιχάλης Σακέλλης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η επιβατική κίνηση κατέγραψε ετήσια μείωση 65%-70% τον Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο υποχωρεί περίπου 55%, συγκριτικά με το 2019. Μάλιστα, όπως λέει, το ποσοστό αυτό αφορά τις αναχωρήσεις-αφίξεις από το λιμάνι του Πειραιά και όχι τα ενδιάμεσα δρομολόγια, στα οποία η πτώση διαμορφώνεται γύρω στο 70%-80%. Σημειώνεται ότι ελλείψει μεταφορικού έργου, δεν έχουν δρομολογηθεί ούτε τα μισά ταχύπλοα.

«Υπάρχει κινητικότητα από Έλληνες τουρίστες, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του φετινού καλοκαιριού είναι οι ιδιαίτερα περιορισμένες τουριστικές ροές από το εξωτερικό. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένουμε παρόμοια επιβατική κίνηση και τον Αύγουστο» τονίζει ο κ. Σακέλλης.

Ο Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά» τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Όσο αφορά στην εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10-12% αυτών που μπαίνουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, για όσους έρχονται από την Αγγλία γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ ανακοίνωσε «σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες». Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2000 ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο Υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε χθες το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher. Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.

 

Πηγή: Reporter.gr
 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...