Καθοδόν για την Ελλάδα το ταχύπλοο «Krilo Eclipse»

Χαμόγελα για τα αδέλφια Στεφάνου καθότι είναι καθοδόν προς την Ελλάδα και μάλιστα ρυμουλκούμενο από το ρ/κ «Κέρβερος» το «Krilo Eclipse».. Ξεκίνησε από το Σπλιτ της Κροατίας και αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα και δη στον Πειραιά την Τρίτη 7 Νοεμβρίου όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net.

Η συμφωνία αγοράς ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου και έως τότε ταξίδευε στην Αδριατική, κάνοντας δρομολόγια μεταξύ Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ. Μόλις έρθει στον Πειραιά αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν μετασκευές, τις απαραίτητες συντηρήσεις και τη βαφή του με τα χρώματα της νέας του εταιρίας.

Το νέο ταχύπλοο δεν μεταφέρει αυτοκίνητα, αλλά μόνον επιβάτες! Κατασκευάστηκε το 2002, έχει μήκος 54,5 μ. πλάτος 15,8 μ. και βύθισμα περίπου 2 μ. Έχει μεταφορική ικανότητα 473 επιβάτες και ταχύτητα που πλησιάζει τους 40 κόμβους.

Τα σκάφη τριμαραν, έχουν τρεις γάστρες (πλωτήρες), που δεν πλανάρουν μεν, αλλά μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες σε συμβατική πλεύση λόγω της ελάχιστης τριβής τους στο νερό. Επιπλέον, διαθέτουν πολύ μεγάλη εγκάρσια ευστάθεια, χρειάζονται μικρότερη ισχύ κινητήρων σε σχέση με άλλα σκάφη του ιδίου μήκους και προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το πότε αναμένεται να δρομολογηθεί το πλοίο, και αν θα ξεκινά τα δρομολόγια του από το λιμάνι της Ραφήνας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News