Κυκλάδες - Golden Star Ferries: Μαριονέτα πλοιοκτήτη ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας;

Η φουρτούνα στην Ελληνική Ακτοπλοϊα δεν λέει να κοπάσει... Από την στιγμή που ο Υπουργός Ναυτιλίας κο Ιωάννης Πλακιωτάκης υπέγραψε την έγκριση των δρομολογίων, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου... Κι ενώ η Fast Ferries ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της όσον αφορά τη δρομολόγηση του Fast Ferries (κόπηκε η Μύκονος), τα αδέλφια Στεφάνου προχώρησαν σε μία ακόμη ανοιχτή επιστολή, όπου καταδικάζουν αυτή την απόφαση και τονίζουν ότι θα φτάσουν ακόμη και στο δικαστήριο για να βρουν το δίκιο τους.. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Πριν από δύο ημέρες (και με καθυστέρηση περίπου δύο εβδομάδων) έχουμε τις ώρες για το περίφημο δρομολόγιο του Super Runner... Οπως διαβάσαμε " Με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας, εγκρίθηκε η δρομολόγηση του Super Runner στη γραμμή Ηράκλειο - Θήρα - Νάξο - Μύκονο και επιστροφή για το διάστημα 17.4 εως και 12.10.2020! Με ώρα αναχώρησης στις 09.20 το πρωί απο Ηράκλειο!" 

Ας δούμε τώρα και την αντίδραση της Οικογένειας Στεφάνου όπου μέσα από την σελίδα του Δημήτρη Στεφάνου στα social Media διαβάσαμε ότι η οικογένειά είναι έτοιμη να διεκδικήσει το δίκιο της (καθότι όπως αναφέρουν έχουν δρομολογημένη γραμμή εδώ και τρία χρόνια) στα δικαστήρια, ουσιαστικά χαρακτηρίζουν ως μαριονέτα τον νυν υπουργό Ναυτιλίας ενώ κάνουν επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία... 

Τι λένε; 

«Η Golden Star Ferries είχε εγκεκριμένο δρομολόγιο από το Ηράκλειο της Κρήτης στις 8 παρά τέταρτο το πρωί. Αυτό το δρομολόγιο ενοχλούσε κάποιον πλοιοκτήτη και ως εκ τούτου, ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε «Εντολή Τιμωρία» στον Στεφάνου «Θα αναχωρείς από τη Κρήτη το τελευταίο πλοίο, αφού έχουν φύγει όλα τα άλλα, στις 9:30»…

Τι να κάνει κι αυτός, αυτήν την εντολή πήρε !!!!

Υπουργέ, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά; Οι αδελφοί Στεφάνου αυτό άξιζαν από την Νέα Δημοκρατία;

Τιμωρία!!!!
Ευτυχώς υπάρχουν και αξιόλογα δικαστήρια και πιστεύω θα βρούμε εκεί το δίκιο μας!!!

Και για να καταλάβετε όλοι εσείς αγαπητοί φίλοι, ο Υπουργός εφάρμοσε την δεοντολογία του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), στην οποία όταν ένα πλοίο έρχεται για πρώτη φορά για δρομολόγηση στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, εφαρμόζεται η δεοντολογία του ΣΑΣ.

Δηλαδή μία ώρα πριν από το πρώτο ή μισή ώρα μετά το τελευταίο πλοίο. Κι αυτό για να μην ενοχλούνται τα δρομολογημένα πλοία.

Ο κύριος υπουργός ξέχασε ότι η Golden Star Ferries είχε εγκεκριμένα δρομολόγια από το Ηράκλειο της Κρήτης επί τρία χρόνια, τα οποία εκτέλεσε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον Νόμο 2932, Νόμο της Ακτοπλοΐας, κάθε πλοιοκτήτης έχει το δικαίωμα τροποποίησης των δρομολογίων του, αρκεί να μην αλλάζει την ώρα αναχώρησης από τον λιμένα αφετηρίας και μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τα πλοία του, αρκεί να είναι του ίδιου τύπου (δηλαδή επιβατηγό οχηματαγωγό)

Ο κανονισμός δεν λέει «Απαγορεύεται η αντικατάσταση συμβατικού με ταχύπλοο !!!!» ΚΙ έτσι ο υπουργός, μας τιμώρησε και δεν μας άφησε στο εγκεκριμένο ωράριο μας, που έχουμε επί τρία χρόνια! Και μας πήγε στην δεοντολογία του ΣΑΣ σαν να κάνουμε αυτό το δρομολόγια για πρώτη φορά.  «αυτή είναι η τιμωρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στους αδελφούς Στεφάνου»