Κυκλάδες: το "HighSpeed 7" φεύγει, το "Santorini Palace" έρχεται

Σήμερα είναι μία παράξενη ημέρα… Κι αυτό γιατί το High Speed 7, η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα των ταχύπλοων της Hellenic Seaways κάνει το τελευταίο ταξίδι με το συγκεκριμένο όνομα και χρώματα στη γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ηράκλειο… Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Ellinikiaktoploia.net χθες έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο από Κρήτη προς Κυκλάδες (Σαντορίνη – Ιο – Πάρο – Μύκονο) και σήμερα το βράδυ επιστρέφοντας στο λιμάνι του Ηρακλείου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αλλαγή σινιάλων και ονόματος. Το ταχύπλοο θα επιστρέψει στα δρομολόγια του την Τετάρτη 13/6, με τα χρώματα της MINOAN LINES και με το νέο του όνομα που θα είναι το "Santorini Palace" .

Από τη πρώτη στιγμή που προχώρησε η εξαγορά της Hellenic Seaways από την Attica Group, οι ισχυροί άνδρες των «Μινωϊκών Γραμμών» είχαν ξεκαθαρίσει ότι το ταχύπλοο θα συνεχίσει το δρομολόγιο του. Απλά με τα κόκκινα χρώματα… Οπότε ήρθε η ώρα..

Να σημειώσουμε ότι το Highspeed 7 είναι το πιο γρήγορο επιβατηγό οχηματαγωγό στην Ευρώπη, με ταχύτητα μέχρι 42 κόμβους και το 2016 προχώρησε σε πλήρη αναβάθμιση και μετασκευής.. Εργασίες που έγιναν στα  ναυπηγεία FINCANTIERI S.p.A. στην Τεργέστη της Ιταλίας, μετά από διεθνή διαγωνισμό, και περιελάμβαναν πλήρη ανακατασκευή της γέφυρας, αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρη αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Παράλληλα, προστέθηκε ένα ακόμα επίπεδο θέσεων αεροπορικού τύπου και 2 ακόμα πολυτελή μπαρ, ενώ διαμορφώθηκε εξωτερικός χώρος για τους επιβάτες με προστασία από τον αέρα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Τύπος πλοίου: Ταχύπλοο Επιβατηγό Οχηματαγωγό τύπου Καταμαράν

Έτος ναυπήγησης: 2005 - Μεταασκευή 2016

Χώρα ναυπήγησης: Αυστραλία / Ιταλία

Μήκος: 85 μ.

Πλάτος:  21,2μ.

Ταχύτητα: 42 κόμβους 

Μηχανές: 4 X 7200 KW/ CATERPILLAR

Επιβάτες: 1160

Οχήματα: 105

Πλήρωμα: 26

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News