Σαμοθράκη: Με πλοία του Λιμενικού γίνονται οι μεταφορές επιβατών

«Έχουμε καταφέρει να βρούμε μια προσωρινή λύση μετά από δύο καράβια τα οποία παρουσίασαν πρόβλημα και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τη γραμμή της Σαμοθράκης (σ.σ. τα ΣΑΟΣ και Ζέφυρος)», τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Ποια είναι αυτή; Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη, διατέθηκε από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος μετά τη βλάβη που παρουσίασε από την περασμένη Παρασκευή στην αριστερή κύρια μηχανή του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ».

Συγκεκριμένα, το Π.Α.Θ. 090 κατέπλευσε στο λιμάνι Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης, χθες το βράδυ και, αφού επιβίβασε εξήντα επτά επιβάτες, απέπλευσε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια το ένα με ογδόντα έξι επιβάτες από την Αλεξανδρούπολη προς την Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και το δεύτερο με έξι επιβάτες από την Καμαριώτισσα προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Και όπως πρόσθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός " Εκτός από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ξεκινά ένα πλοίο τύπου "παντόφλας" για να μεταφέρει και τα εμπορεύματα τα φορτηγά από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη». Υπογράμμισε ότι «το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης θα παραμείνει στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετήσει τυχόν επιβατικές ανάγκες αυτές τις μέρες μέχρι να βρεθεί μια λύση με αντικατάσταση πλοίου, το οποίο πιστεύουμε τις επόμενες μέρες θα βρούμε ένα πλοίο για να αντικατασταθεί».

Τόνισε, επίσης, ότι, «η Σαμοθράκη είναι ίσως το μόνο νησί το οποίο έχει μια σύνδεση, δηλαδή, με την Αλεξανδρούπολη, καθημερινή μεν, αλλά μόνο με ένα πλοίο».  Γι' αυτόν το λόγο –πρόσθεσε- «προσπαθούμε και ήδη έχουμε προκηρύξει, ιδίως για το καλοκαίρι, νέες συνδέσεις της Σαμοθράκης με Καβάλα και με Λήμνο, προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση με το πλοίο που πηγαίνει από τον Πειραιά στη Λήμνο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ (φωτογραφία "Καθημερινή") 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News