Αμοργός - 55ο Ράλλυ Αιγαίου: Οι ιστιοπλόοι καθάρισαν την παραλία «Ναυάγιο»

Η θάλασσα αποτελεί για τους ιστιοπλόους το δεύτερο σπίτι τους και η προστασία της από τη ρύπανση είναι γι΄ αυτούς βασικό μέλημα. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θέλοντας να συμβάλει σε αυτό και να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τα πληρώματα, αλλά και τους επισκέπτες των ελληνικών νησιών αποφάσισε να αφιερώσει το «55ο Ράλλυ Αιγαίου» στην προστασία των θαλασσών με κεντρικό σύνθημα "Να σώσουμε τις θάλασσες μας". Έτσι, χθες (Δευτέρα 23/07) το πρωί, τα πληρώματα της ιστορικής διοργάνωσης, σε συνεργασία με τη Helmepa, πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας «Ναυάγιο», στην Αμοργό.

Στην περιοχή Καλοταρίτισσα του νησιού βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου «Ολυμπία», το οποίο προσάραξε στον κόλπο της νοτιοδυτικής Αμοργού, το 1980 και από τότε αποτελεί αξιοθέατο της περιοχής. Η μικρή παραλία ήταν γεμάτη σκουπίδια και, νωρίς το πρωί, τα πληρώματα του «55ου Ράλλυ Αιγαίου», μαζί με αντιπροσωπεία της ΤΠΚ «Πλωτάρχης Μπλέσσας», υπό τις οδηγίες του Πλωτάρχη Κώστα Σπυρίδη (Π.Ν.), μετέβησαν εκεί και μάζεψαν δεκάδες σακούλες με σκουπίδια. Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού είναι το πλοίο συνοδείας και ασφαλείας του Ράλλυ Αιγαίου.

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο αγώνας για την κατηγορία των ORC Club. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η «Απήδαλος Ναυς – I.M.S.» με κυβερνήτη τον έμπειρο ιστιοπλόο και εκπαιδευτή, Παύλο Κούρκουλο. Δεύτερο ήταν το «Alter Ego – ABS», στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο παλαιός πρωταθλητής Ευρώπης σε ολυμπιακές, και όχι μόνο, κατηγορίες, Στέλιος Μπόνας και ο Αλέξανδρος Μπόνας, ενώ τρίτο είναι το «ISAIL» με κυβερνήτες τους Σταύρο Χατζηγρηγόρη και Χρήστο Καρύδη.

«Η δικιά μας πρωτιά κρίθηκε στο στενό της Κύθνου με τη Σέριφο. Όταν ξημέρωσε είδαμε μπροστά μας έναν μικρό στόλο από έξι δικά μας σκάφη που είχαν «κολλήσει» από απουσία αέρα. Όταν τους είδαμε τραβήξαμε διαφορετική πορεία, πήραμε έναν καινούριο φρέσκο αέρα, που ερχόταν από τον Βοριά και, έτσι, αποκτήσαμε μία μεγάλη διαφορά, την οποία την κρατήσαμε μέχρι το τέλος και κερδίσαμε το πρώτο σκέλος», δήλωσε ο Παύλος Κούρκουλος.

Επόμενος σταθμός και δράση; οι Λειψοί και η Πάρος. Τα σκάφη αναμένεται να τερματίσουν στις 29 Ιουλίου στο Σούνιο και η «αυλαία» της διοργάνωσης θα πέσει στις 30 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Δελτίο Ενημέρωσης