Τα γήπεδα της Νάξου στο τραπέζι της συζήτησης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, η Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ είναι αυτό των αθλητικών υποδομών. Την ώρα που στην πεδινή Νάξο τα γήπεδα είναι ελάχιστα, στην Ορεινή Νάξο είναι ουκ ολίγα και τα οποία αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα ζητήματα με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε …απραξία. Με βασικότερο αυτό του σταδίου στο Φιλώτι το οποίο ξεκίνησε αλλά έμεινε από «λάστιχο» και έχει καταντήσει χώρος για να βοσκούν τα πρόβατα. Και οι κυβερνητικές αγκυλώσεις καλά κρατούν. Όπως το γεγονός ότι ενώ έχει παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο της Νάξου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ουσιαστικά το κλειστό του ΔΑΚ είναι στον αέρα και κινδυνεύει ακόμη και με ... λουκέτο εάν δεν βρεθεί οριστική λύση.

Και η στιγμή είναι τώρα… Την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα και στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κος Γιάννης Τσολάκης που θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μπορέσει να πάρει στα χέρια του το «πράσινο φως» για να τρέξει τις εργασίες εκείνες που θα βοηθήσουν ώστε η Νάξος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδα και αθλητικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να υπάρξει τροπολογία στο Νόμο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων καθότι αυτή τη στιγμή η Νομοθεσία είναι πολύ σκληρή για τα Αθλητικά Κέντρα. Κι αυτό δημιουργεί ζήτημα για το θέμα λειτουργίας ή εργασιών σε μικρότερα γήπεδα όπως αυτά στην Ορεινή Νάξο και σήμερα αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και βέβαια τίθεται θέμα με το κλειστό γήπεδο της Νάξου. Γήπεδο, το οποίο παρά το γεγονός ότι έχει παραδοθεί από τους φορείς της Γενικής Γραμματείας ουσιαστικά είναι στον αέρα γιατί δεν έχει ουσιαστικά αδειοδότηση. Και τέλος; Ολοκληρώνονται οι μελέτες σχετικά με το στάδιο του Φιλωτίου παραδίδονται τις επόμενες ημέρες και πλέον μπαίνουμε στη φάση της αναζήτησης χρηματοδότησής μέσω προγράμματος. Το στοίχημα είναι να γίνει επιτέλους στάδιο…"  

Συνάντηση Περιφερειάρχη – Υφυπουργού

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Με την περιφερειακή αρχή να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές υποδομές και λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν καταγραφεί στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας αθλητικών υποδομών, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των υπαρχουσών, αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, που έγινε στο γραφείο του κ. Κοντονή, ήταν  η αποτύπωση των αναγκών σε αθλητικές υποδομές των νησιών μας και η κάλυψη τους μέσω προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και  Περιφέρειας.

Συμφωνήθηκε να γίνει μία πρώτη αποτύπωση και ιεράρχηση των αναγκών από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση, στην οποία θα καθορισθεί και το ακριβές περιεχόμενο της συνεργασίας.