Ξεκαθάρισε το τοπίο

Η ώρα της ξεκούρασης των πολεμιστών έφτασε…. Η 3η φάση του Πανναξιακού πρωταθλήματος τάβλι ολοκληρώθηκε πριν από τρεις ημέρες και οι οκτώ καλύτεροι ταβλαδόροι περνούν στα προημιτελικά τα οποία και λόγω των γιορτών θα ξεκινήσουν μετά την Πρωτοχρονιά. Οπότε όλοι μπορούν να ξεκουραστούν σωματικά και πνευματικά, να καταστρώσουν την στρατηγική τους από τη στιγμή που ξέρουν τον αντίπαλό τους και να είναι πανέτοιμοι για την επόμενη φάση όπου κάθε λάθος πλέον πληρώνεται με..αποκλεισμό, που θα είναι επώδυνος από τη στιγμή που η πηγή είναι πλέον κοντά.

Ποιοι ήταν οι δύο τελευταίοι που έκλεισαν την οκτάδα; Ο Δημητροκάλλης που επικράτησε σχετικά εύκολα (7-3, 7-1) του Καπρή και ο Λευτέρης Σορώκος που …ίδρωσε για να ρίξει στο καναβάτσο τον Τριαντάφυλλο με 2-1 νίκες. Και λέμε ίδρωσε γιατί τα δύο από τα τρία παιχνίδια ο νικητής κρίθηκε στο 13ο παιχνίδι… Από εκεί και πέρα καλή η θεά Τύχη ακόμη καλύτερη η στρατηγική όμως οι παρατηρήσεις που έχουμε διαπιστώσει έως τώρα (σ.σ. και με τη βοήθεια των κατασκόπων είναι εντυπωσιακές).

Από τους τέσσερις ομίλους της πρώτης φάσης, ο 2ος είναι αυτός που έως τώρα έχει δώσει τους περισσότερους πρωταγωνιστές κι αυτούς που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά. Μιλάμε δηλαδή για τους Ζάρκα, Καλαβρό, Σορώκο Λευτέρη και Κορρέ Νίκο.

Οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές (Σορώκος και Καραθανάσης) αποχαιρέτησαν νωρίς τη μάχη για την υπεράσπιση των κεκτημένων ενώ Καλαβρός και Ζάρκας εάν προκριθούν στα ημιτελικά θα έχει ενδιαφέρον η μεταξύ τους μάχη γιατί ήταν οι φιναλίστ των δύο τελευταίων τελικών.

Ο Πλάτωνας Τομπάς που είχε το καλύτερο ρεκόρ στην …κανονική περίοδο (11-1 νίκες) αποχαιρέτησε νωρίς όπως και ο Κυριάκος Καλογείτονας που θεωρήθηκε ως το μεγάλο αουτσάιντερ της φετινής διοργάνωσης…

Και τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η …γεωγραφία των οκτώ καλύτερων του 3ου Πανναξιακού πρωταθλήματος τάβλι. Η Κωμιακή έχει τη πρωτοκαθεδρία με τρεις εκπροσώπους (Κορρές Μ. Κορρές Β και Μαϊτός), ο Άγιος Αρσένιος εκπροσωπείται από δύο (Δημητροκάλλης, Καρεγλάς), η Χώρα έχει επίσης δύο (Καλαβρός και Σορώκος) αν και ο Καλαβρός έχει και λίγο …Φιλώτι μέσα του και τέλος ο Ζάρκας είναι …. Φιλοξενούμενος της Νάξου…

Ποιοι αναμετρώνται στη φάση των Προημιτελικών

Κορρές Ν – Καλαβρός

Ζάρκας – Δημητροκάλης

Κορρές Β – Σορώκος Λ

Μαϊτός – Καρεγλάς Μ

  

Η φάση των «16»

Κορρές Ν - Σορώκος Μ 5-7, 7-1, 7-5 (Κορρές Ν.)

Καλαβρός - Κοντοπίδης 7-4, 7-5 (Καλαβρός)

Ζάρκας - Μελισσουργός Π 7-4, 7-1 (Ζάρκας)

Κορρές Β. -  Μαγκανάρης 7-5, 4-7, 7-6 (Κορρές Β.)

Μαϊτός - Πρεβόλης 7-1,4-7, 7-5 (Μαϊτός)

Καρεγλάς Μ. - Κουφόπουλος 7-5, 7-5 (Καρεγλάς Μ.)

Δημητροκάλης - Καπρής 7-1, 7-3 (Δημητροκάλης)

Σορώκος Λ - Τριαντάφυλλος 7-6, 6-7, 7-4 (Σορώκος Λ.)