«Άνοιξε» Facebook ο Αμερικανός Πρόεδρος

Τη δική του αυτόνομη παρουσία στο Facebook απέκτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Η σελίδα του Αμερικανού προέδρου δεν σχετίζεται με αυτή του Λευκού Οίκου και τα likes αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς καθώς μέσα σε διάστημα 2 ωρών περισσότεροι από 62.000 χρήστες του Facebook δήλωσαν ότι τους “αρέσει” και εκτιμάται ότι θα σπάσουν πολλά ρεκόρ.

Ο κ. Ομπάμα αυτοπροσδιορίζεται στις πληροφορίες της σελίδας ως “πατέρας, σύζυγος και 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών” και δηλώνει πως θέλει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη σελίδα για να καταθέτει τις δικές του απόψεις αλλά και να συζητά με τους χρήστες του Facebook για θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των Αμερικανών πολιτών. Το πρώτο video που δημοσίευσε ήταν πάντως μία βόλτα στους κήπους του Λευκού Οίκου, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια του πριν το δείπνο. Παράλληλα, χρησιμοποίησε τον ιστότοπο των κοινωνικών δικτύων για να στείλει ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

Η οργάνωση Organizing for Action (Οργανωμένοι για Δράση), η οποία βοήθησε να εκλεγεί ο Ομπάμα, είχε προ πολλού εγκαινιάσει λογαριασμό με το όνομα του προέδρου. Αλλά η συγκεκριμένη καινούργια σελίδα επιτρέπει στον ίδιο τον πρόεδρο να μιλήσει απ΄ευθείας, σε πρώτο πρόσωπο, στο κοινό, όπως έγινε και με τον λογαριασμό του στο Twitter, τον ιστότοπο σύντομων μηνυμάτων, που εγκαινίασε ο Λευκός Οίκος τον Μάιο.

Σε τόνο χαλαρής συζήτησης, ο Ομπάμα μίλησε σε βίντεο που ανάρτησε ως το πρώτο του μήνυμα, για την κλιματική αλλαγή. Περπατώντας στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου και θαυμάζοντας την ομορφιά της φύσης, λέει, «Γειά σου, Facebook! Επιτέλους, έχω τη δική μου σελίδα. Την εγκαινιάζω προσκαλώντας σας να με συνοδέψετε σε μια βόλτα μου στην πίσω αυλή του σπιτιού μου - κάτι που προσπαθώ να κάνω στο τέλος της μέρας, πριν πάω για το βραδινό μου φαγητό.»

Στο βίντεο, ο Ομπάμα καλεί τους Αμερικανούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Θέλω να σιγουρευτώ ότι όλη η υφήλιος θα μπορέσει να κληροδοτήσει σε μελλοντικές γενιές τη θεόσταλτη ομορφιά του πλανήτη αυτού,» υπογραμμίζει ο Ομπάμα, ενώ αναφέρεται και στο ταξίδι του στο Παρίσι τον επόμενο μήνα για την διάσκεψη ηγετών για το κλίμα. «Αν όλη η Αμερική ενωθεί γι' αυτό το σημαντικό έργο, τότε θα μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε το σωστό για τις μελλοντικές γενιές, και [ότι] κληροδοτούμε στα παιδιά μας όλες τις ευλογίες που έχουμε λάβει,» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News