Η Δήλος υποδέχεται την Αρβανιτάκη

Είναι από τις στιγμές που ξεχωρίζουν και αξίζει κανείς να δει με ιδιαίτερη προσοχή. Πόσο συχνά άλλωστε πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο ιερό νησί της Δήλου… Με καθυστέρηση ενός μήνα (η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου αλλά λόγω ασθένειας της ερμηνεύτριας αναβλήθηκε) την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου η Ελευθερία Αρβανιτάκη (σ,σ. η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα unblock.gr) θα συγκινήσει με την ερμηνεία της τους τυχερούς που θα βρεθούν στη Δήλο. Ο λόγος; Μα η συναυλία με την ξεχωριστή φωνή της με στόχο οι ήχοι των μελοποιημένων ποιημάτων (από τη Σαπφώ έως τους νεώτερους Έλληνες ποιητές) να αγκαλιάσουν το τοπίο της Δήλου και να μας ταξιδέψουν σε άλλους τόπους και εποχές…. Μαγική νύχτα αναμένεται το βράδυ της 22ης Αυγούστου με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του αρχαιολογικού έργου στη Δήλο (το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά από και προς τη Μύκονο) και με την Αρβανιτάκη να τραγουδάει όπως αναφέραμε ελληνική ποίηση: από τη Σαπφώ έως τον Μιχάλη Γκανά, με ενδιάμεσες στάσεις στον Λαπαθιώτη, τον Ιωάννου, την Πολυδούρη, τον Ελύτη, τον Καψάλη, τον Καρυωτάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η δημοφιλής ερμηνεύτρια έχει ασχοληθεί με την ποίηση καθώς από το 1981 την έχει εντάξει στο πρόγραμμά της… Ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Μανώλης Πάππος, ο Ara Dinkjian και ο Χρήστος Νικολόπουλος ήταν εκείνοι που έδωσαν μελωδική παρέα στη μεγάλη ελληνική ποίηση που ερμήνευσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε πολλούς δίσκους της. Το πρόγραμμα της 22ης Αυγούστου έχει τίτλο «Δεύτερη Ζωή» και εκτός από τα μελοποιημένα ποιήματα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και από το προσωπικό ρεπερτόριο της Αρβανιτάκη…

Concept και επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη.

Επιμέλεια Παραγωγής: Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.

Μουσικοί: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο)..

Αφίσα: Μαρία Βεϊοπούλου. Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου.

Τα έσοδα από τη συναυλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και άλλους φορείς της περιφέρειας θα ενισχύσουν το αρχαιολογικό έργο στην Δήλο.

Δεύτερη Ζωή με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη Δήλο, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, ώρα 20:30 (Αναχώρηση πλοίων από Μύκονο 19:30. Επιστροφή 23:30). Τιμή εισιτηρίου: 50 ευρώ (περιλαμβάνεται το εισιτήριο του πλοίου). Προπώληση εισιτηρίων: CINE MANTO, PASAJI RESTAURANT ΟΡΝΌς, Delos Tours Παλιό Λιμάνι. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://www.cinemanto.gr/delos-concert.html , https://www.facebook.com/events/1143721069017612

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News