Νάξος - Κυκλαδία: Η κόρα μας ταξιδεύει μέσα από το κόσμο των παραμυθιών

“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία κόρα! Ναι καλά ακούσατε όχι μία κόρη, μία κόρα μια αφρικάνικη άρπα που ταξίδεψε από πολύ μακριά για να μας πει τις ιστορίες της: ιστορίες για βασιλιάδες, για σπασμένες στάμνες, για δέντρα που χορεύουν και να μας δείξει πως όλοι οι άνθρωποι πάνω στη γη, μικροί και μεγάλοι χρειαζόμαστε τις ιστορίες για να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο και τη μουσική για να ομορφαίνει τις ιστορίες μας και τη ζωή μας!”

Το παραμύθι είναι η τέχνη της σχέσης λέει ο Ανρί Γκουγκό. Φέρνει όσους το αφηγούνται και όσους το ακούν στο ίδιο μήκος κύματος. Τώρα είναι λοιπόν που χρειαζόμαστε όσο ποτέ αυτή τη δύναμη των παραμυθιών μιας και βγαίνουμε από μια περίοδο που αναγκαστήκαμε να αποστερηθούμε τις σχέσεις με κοντινούς μας ανθρώπους και φίλους αλλά και μπαίνουμε σε μια άλλη με πολλές αβεβαιότητες.

Αυτό που δεν λέει όμως ο Ανρί Γκουγκό ειναι τα απλά, τα τυπικά... Δηλαδή; Οτι μιλάμε για ένα όμορφο παραμύθι με την Κόρα να αφηγείται την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου στο χώρο της Κυκλαδίας (έξω από τον Δαμαλά) και ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ.. Οπως αναφέρει δε η Μαρία Τερζάκη, είναι η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που η Κόρα κάνει την εμφάνισή της και μλάει με τον αλληγορικό τρόπο των παραμυθιών...

Τα ίδια τα παραμύθια, αλλά και οι ήρωές τους διέσχισαν τόσες δυσκολίες και βγήκαν πιο ώριμα και δυνατά και είναι εδώ για να μας δείξουν με τον ιδιαίτερο τρόπο τους να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, για να καθησυχάσουν τους φόβους μας και να θρέψουν το θάρρος, τις επιθυμίες, τα όνειρα και τη λαχτάρα μας για ζωή.

Έτσι κι εμείς επιλέξαμε αγαπημένα παραμύθια από την Αφρική, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική, τα ντύσαμε με μουσική και φαντασία και ήρθαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Αφήγηση: Μαρία Τερζάκη
Μουσική: Έφη Ψιαχούλια (σύνθεση, Κόρα, Κρουστά)

Διάρκεια: 60΄ - Είσοδος: 5€

Κυκλαδία

Τηλέφωνα: 22850-32678 6972427177 και 6972025958 

Διεύθυνση: 14χλμ επαρ. οδού Νάξου-Απειράνθου . Δαμαλάς . Νάξος

 

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...