Αμοργός: Το "Ευχαριστώ" στο ΓΝΑ με χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Η σχέση Αμοργού – Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας ή ΓΝΑ είναι ιδιαίτερη, ξεχωριστή και γεμάτη από όμορφες στιγμές… Και για μία ακόμη χρόνια, τη προ-παραμονή των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία Αμοργιανών βρέθηκε στην Αθήνα και θέλησε να τιμήσει τα στελέχη του Νοσοκομείου για την αρωγή προς τους κατοίκους του νησιού των Ανατολικών Κυκλάδων.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΓΝΑ! Επί σειρά ετών όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Αμοργού είναι μεταξύ άλλων δικαιούχοι νοσηλείας στο ΓΝΑ (251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας).  Και για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι κάτοικοι της Αμοργού, εκφράζουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους σε όλους τους εργαζόμενους στο ΓΝΑ, οι οποίοι απλόχερα προσφέρουν περίθαλψη και νοσηλεία στους μόνιμους κατοίκους της Αμοργού! Και με πρωταγωνίστριες της κυρίες του Συλλόγου γυναικών, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, το Νοσοκομείο μύρισε Αμοργό… Προσέφεραν σε όλους αμοργιανά ξεροτήγανα, μελομακάρονα, μεθυσμένα Αμοργιανά, χορτόπιτες και τυρόπιτες, που με αγάπη είχαν οι ίδιες φτιάξει! Η Ψημένη ρακή (προσφορά της εταιρείας Amorgion) είχε δε την τιμητική της! Όπως και η παραδοσιακή μουσική με τη χορωδία του Νοσοκομείου και το βιολί του Σταμάτη Γιαννακόπουλου όπου έψαλλαν τα κάλαντα…

Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση που έγινε από την Ελευθερία Ψυχογιού μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας (ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες)   «Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραϊσκος με μήνυμα του υπογράμμισε μεταξύ άλλων : "την επιστημονική επάρκεια, το ήθος των γιατρών του ΓΝΑ που ακάματα μέρα - νύχτα μας παρέχουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας" και τους ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των μόνιμων κατοίκων της Αμοργού.

Ο σύλλογος Γυναικών Αμοργού καθώς κι όλοι όσοι βοήθησαν για την επιτυχία της σημερινής (σ.σ. 23ης Δεκεμβρίου) εκδήλωσης ήταν η αιτία όχι απλά να μεταφέρουμε τις ευχές και τις ευχαριστίες μας, αλλά να εκφράσουμε την ανάγκη για αξιοπρεπή δωρεάν και δημόσια υγεία.

Ο αρχηγός ΓΕΑ, κ. Γεώργιος Μπλιούμης καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε προγραμματισμένη επίσκεψη λόγω Χριστουγέννων στο ΓΝΑ ευχήθηκαν και στους Αμοργιανούς, ενώ σμηνίτες συνοδευόμενοι από το αμοργιανό βιολί του Σταμάτη Γιαννακόπουλου τραγουδούσαν τα κάλαντα.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η μαντινάδα ενός σμηνίτη:

"Άγιες μέρες, γιορτινές που ο Χριστός γεννηθεί,

ας φώτιζαν τους δυνατούς με της αγάπης ήθη."

Επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι, όχι τυχαία στον 8ο όροφο του ΓΝΑ στο χώρο υποδοχής ασθενών, τους τοίχους κοσμούν φωτογραφίες από όμορφα τοπία της Αμοργού.

"Εσείς έρχεστε εδώ για να βρείτε την υγειά σας και γω κοιτώντας τα τοπία και την ομορφιά του νησιού σας στον 8ο ,βρίσκω τη δικιά μου." σημείωσε ένας γιατρός.

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑ σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους γιατρούς και σ' όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΑ και των δημόσιων νοσοκομείων που υπερασπίζονται την δημόσια δωρεάν περίθαλψη κάθε ανθρώπου!