Αμβρόσιος: Η αθεϊα του Τσίπρα φταίει για τις πλημμύρες

Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο; Μα πότε προλαβαίνουν να κάνουν αναρτήσεις… Από τη μία έχεις τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Αμβρόσιο που προχωρεί σε ανάλυση για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Μάνδρα κι από την άλλη τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, ο οποίος απάντησε στην ανάρτηση Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και μάλιστα του χρέωσε την χρεοκοπία της χώρας, θεωρώντας και αυτόν υπεύθυνο για την κατάσταση της χώρας. 

Όπως διαβάζουμε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης απέδωσε τις πλημμύρες στην... αθεΐα του Αλέξη Τσίπρα και μελών της κυβέρνησής του, ενώ δεν δίστασε να διαμαρτυρηθεί και προς τα ΜΜΕ λέγοντας ότι στα τηλεοπτικά δελτία δεν εκλήθη εκπρόσωπος της Εκκλησίας για να μεταφέρει την άποψή της για την καταστροφή. Σημείωσε δε ότι «η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!» Εκμεταλλεύεται δε την ευκαιρία για να περιγράψει τον κομμουνισμό ως... «δαιμονική δύναμη» που «βρίσκεται στον αέρα και διεισδύει παντού».
Πως απάντησε ο κος Πολάκης; Θεώρησε ότι η ανάρτηση αποτελεί ευθεία βολή προς την κυβέρνηση και διαρωτήθηκε μέσω της δικής του ανάρτησης «Το 2002 στις πλημμύρες του Κηφισού, το 1961 με τους 40 νεκρούς στο Μπουρνάζι , το 1994 με τον Ποδονίφτη και τους 15 νεκρούς στη Νέα Ιωνία, τότε που ήταν τα δαιμόνια και ποιος θεοσεβούμενος ήταν στην κυβέρνηση;» και έφτασε στο συμπέρασμα… «Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και έχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
«Για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα, δεν φταίνε οι πολεοδομίες ,το πελατειακό κράτος 70 χρόνων, ΑΛΛΑ η οργή του θεού για τα "δαιμόνια που κατοικούσαν στους βάλτους" και τώρα κατέλαβαν τις πόλεις μετά που που ήρθε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσιπρας!!!!!
.....Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και έχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας .
Το 2002 στις πλημμύρες του Κηφισού, το 1961 με τους 40 νεκρούς στο Μπουρνάζι , το 1994 με τον Ποδονίφτη και τους 15 νεκρούς στη Νέα Ιωνία, τότε που ήταν τα δαιμόνια και ποιος θεοσεβούμενος ήταν στην κυβέρνηση;;;;;;;»

Ας δούμε τι αναφέρει ο κκ Αμβρόσιος στη προσωπική του ιστοσελίδα 
«Μεγάλη θλίψη προκάλεσαν στην ψυχή όλων μας οι μεγάλες και δυσπερίγραπτες καταστροφές, που έγιναν τίς πρωϊνές ώρες της Τετάρτης 15ης Νοεμβρίου 2017 στην περιοχή της Μάνδρας. Δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε την απώλεια δεκαπέντε (15) αδελφών μας, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα πλημμυρισμένα ύδατα, καθώς επίσης τις τραγικές εικόνες καταστροφής, που είδαν τα μάτια μας στην οθόνη της τηλεοράσεως.

Τα τηλεοπτικά Συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας απεικονίσουν την τραγική καταστροφή. Οι τηλεοπτικοί αστέρες στα διάφορα πάνελς επίσης αφιέρωσαν πολύν χρόνο, στην προσπάθεια να μας περιγράψουν και να μας εξηγήσουν τα τραγικά αυτά φυσικά φαινόμενα. Προσκεκλημένοι στα πάνελ διάφοροι παράγοντες, όπως π.χ. της Μετεωρολογικής Εταιρείας, της Αστυνομίας κλπ, οι οποίοι από την δική τους σκοπιά έκαστος προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις στο τηλεοπτικό κοινό γύρω από τα πρωτοφανή αυτά φυσικά καταστροφικά φαινόμενα.
Πλην όμως στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς, κανείς δεν σκέφθηκε να καλέση στο πάνελ του και κάποιο εκπρόσωπο του Θεού, κάποιο εκκλησιαστικό πρόσωπο, ώστε να ακουσθή και της Εκκλησίας η άποψη! Και όμως η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!

Εκφράζω δε την λύπη μου προς όλους αυτούς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την περιφρόνηση και την παράβλεψη της Μητρός Εκκλησίας.
Ανοίξτε, λοιπόν, αδελφοί μου την Καινή Διαθήκη, αν βέβαια υπάρχει ακόμη -κρυμμένη και περιφρονημένη- κάπου εκεί σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι κλπ. στο σπιτικό σας. Ανατρέξατε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στ.6-8. Εκεί περιγράφονται διάφορα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι καταστροφικά! Όπως π.χ. πείνα και σεισμοί, που θα επιφέρουν καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον! Μεταξύ αυτών πρέπει να εντάξουμε και τους καταποντισμούς. Όλα αυτά θα εκφράζουν την οργή του Δημιουργού Θεού για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου.

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων• ὁρᾶτε μή θροεῖσθε• δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. ἐγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους• πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων»(Ματθ. Κδ’, 6-8).
Στις δεήσεις της Εκκλησίας παρακαλούμε τον Φιλάνθρωπο Θεό να μα προφυλάσση από τις αρρώστειες-επιδημίες, την πείνα, τον σεισμό, τον καταποντισμό κλπ.
Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την αγίαν εκκλησίαν ταύτην, την νήσον ταύτην, και πάσαν πόλιν και χώραν από λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου• υπέρ του ίλεων, ευμενή και ευδιάλλακτον γενέσθαι τον αγαθών και φιλάνθρωπον Θεόν ημών, του αποστρέψαι και διασκεδάσει πάσαν οργήν και νόσον την καθ’ ημών κινουμένην και ρύσασθαι ημάς εκ της επικειμένης δικαίας αυτού απειλής και ελεήσαι ημάς.
Εξυπνάκηδες τηλε - παρουσιαστές, οι οποίοι συνεχώς προσκαλούν στα πάνελ τους διάφορους σοφούς, ή και ασόφους, παράγοντες της Κοινωνίας μας, για να σχολιάσουν τα διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΑΣΟΦΟΡΟ, δηλ. ένα σοβαρό και έγκυρο εκκλησιαστικό πρόσωπο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας μας, ένα Κληρικό, ώστε να ακούγεται και η άποψη της Εκκλησίας!

Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΗΣ:
Ρώτησαν την Αγία για τις καταστροφές, που προκάλεσε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία: «Γιατί επέτρεψε ο Θεός να κλείσουν και να γκρεμίσουν τόσες και τόσες εκκλησίες;».
Και απάντησε: «Αυτό ήταν το θέλημα του Θεού. Ο λαός είναι σαν υπνωτισμένος, και μια φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπει σε δράση. Βρίσκεται στον αέρα, και διεισδύει παντού. Παλιά, η δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στα έλη και στα πυκνά δάση, επειδή οι άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία, φορούσαν και τιμούσαν τον σταυρό. Τα σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τις εικόνες, τα κανδήλια που έκαιγαν, τον αγιασμό που έκαναν…Τα δαιμόνια πετούσαν μακριά και φοβόντουσαν να πλησιάσουν…
Σήμερα όμως, τα σπίτια αυτά αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν γίνει κατοικητήριο δαιμόνων για την απιστία τους και την απομάκρυνσή τους από τον Χριστό».