"Bachelor 2" και "Flamingo" με την υπογραφή του Γιάννη Παπαδάκου

Το πρώτο επιχειρηματικό σχέδιο του δικού μας, του Γιάννη Παπαδάκου, μετρά μόλις 2 μήνες ύπαρξης και .. τα σπάει! To Flamingo είναι ένας ζεστός χώρος με φιλική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Κυριαρχεί η minimal - industrial αισθητική στη διακόσμηση με εξωτικές πινελιές. Σε κερδίζει αμέσως το φως και η αίσθηση ελευθερίας λόγω της τεράστιας τζαμαρίας. 

Της Ελένης Μουστάκη 

Το Flamingo είναι πολύ γνωστό για το brunch του, τόσο που από αυτό και από τα πιάτα που συνόδευαν τα cocktails, οι πελάτες άρχισαν να κάνουν κρατήσεις για μεσημεριανό φαγητό. Το Flamingo (σ.σ. έχουν βάλει το χεράκι τους και οι γυναίκες της ζωής του Γιάννη ήτοι Ελένη και η Κέλλυ Γαρυφαλλή....) λειτουργεί πλέον και ως εστιατόριο (σ.σ. με τα προϊόντα από τη Νάξο να έχουν τη τιμητική τους) κατ’ απαίτηση των πελατών. Τους καταλαβαίνω απόλυτα! Το «τυχαίο» παίζει έντονο ρόλο στη ζωή του Γιάννη Παπαδάκου, καθώς τυχαία έγινε.. και σκηνοθέτης video clip και μάλιστα ο καλύτερος στο είδος του. Δούλευε ως γραφίστας, αλλά η αγάπη του για την κάμερα τον οδήγησε να τραβάει ευφάνταστα πλάνα. Μια τυχαία γνωριμία τον προέτρεψε να γυρίσει το πρώτο του video clip κι έτσι έγινε μια μαγική αρχή. 

Bachelor 2
Μετά τη δημιουργία 430 video clip, γύρισε πρόσφατα την πρώτη του ταινία, το “Bachelor 2”, που θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Ιανουάριο θα έρθει και στη Νάξο με τον Γιάννη Παπαδάκο και όχι μόνο να δίνει το παρών). «Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα σκηνοθέτης», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης, όταν το ρώτησα για το νέο του εγχείρημα. «Σκηνοθέτησα με ένα διαφορετικό εργαλείο. Τον λόγο. Στα video clip χρησιμοποιούμε το βλέμμα, την εικόνα, τις κινήσεις. Τώρα ήταν κάτι ολοκληρωμένο». «Οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν σαν όνειρο να κάνουν ταινία, εμένα μου προέκυψε, ήμουν ευχαριστημένος με τα βίντεο κλιπ και τις διαφημίσεις». (Το «τυχαίο» που λέγαμε..)  «Τελικά κάποιοι από τους ηθοποιούς μου είπαν ότι ήταν η καλύτερη ταινία που έχουν κάνει, όμως δεν επαναπαύομαι θέλω να εξελιχθώ πάνω σε αυτό, γιατί το απόλαυσα». Το μόνο που τον ζόρισε ήταν ο χρόνος, μέσα σε σχεδόν 40 μέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα.

Αέρα από Νάξο στο Bachelor 2 
Η υπόθεση της ταινίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Κρήτη με πολλά γυρίσματα σε αυτήν. Όμως στο πρώτο πλάνο της ταινίας προβάλλεται ένα ερημονήσι, έτσι ο Γιάννης δεν παρέλειψε να βάλει μια ναξιώτικη πινελιά στην πρώτη του ταινία, για συναισθηματικούς λόγους, φυσικά! Το ερημονήσι αυτό είναι το Γλαρονήσι, η μικρή νησίδα που λειτουργεί ως γλαροφωλιά, απέναντι από την όμορφη παραλία της Πλάκας στην Νάξο. 

Τι είναι bachelor για έναν άντρα; 
Υπάρχει μέσα στην ταινία ένα δίλεπτο, το οποίο είναι ο μονόλογος του άντρα του οποίου παντρεύεται. Ουσιαστικά εξηγεί τι είναι το bachelor. Έχει να κάνει με μια στιγμή στη ζωή του, λίγο πριν παντρευτεί, η οποία  είναι μια στιγμή ξέφρενης χαράς και διασκέδασης με τους φίλους του, μια στιγμή ξεγνοιασιάς που την κουβαλάει σαν εφόδιο στην έγγαμη ζωή του. Οπότε το bachelor είναι η στιγμή χαράς και ξεγνοιασιάς,  κάτι που θα ανασύρει ο άντρας στην μνήμη του, όταν θα έχει κολλήσει στην κίνηση, όταν θα σκέφτεται πως θα βγάλει λεφτά για να ταΐσει την οικογένεια του. Όπως ακούγεται χαρακτηριστικά στην ταινία: θα είναι ένα βινύλιο το οποίο θα παίζεις και θα ξαναπαίζεις όποτε το έχεις ανάγκη. Άρα η πεμπτουσία του bachelor δεν είναι εκείνη η στιγμή αλλά εκείνο που σου μένει μετά..

-Νομίζω ότι επιτέλους βρήκατε την δικαιολογία σας εσείς οι άντρες μέσα από αυτήν την ταινία!

- (Γελάει..) δώσαμε ένα κείμενο στους άντρες για να μπορούν να το λένε στις γυναίκες τους.

Φαίνεται ότι είσαι υπέρ του Bachelor! Αλλά πόσο κοντά βρίσκεσαι σε αυτό;
Ναι θέλω να το ζήσω, ο γάμος βέβαια θα ερχόταν σαν μια γιορτή για την δημιουργία οικογένειας, για τον ερχομό ενός παιδιού και αυτή τη στιγμή δεν θα ήμουν συνεπής λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων μου.

Τι σε εμπνέει; 
Πάντα ένα καλό τραγούδι μου δημιουργεί εικόνες, αλλά με εμπνέουν και τα ταξίδια. Όταν πηγαίνω στο εξωτερικό, πάντα το πρώτο μέρος που επισκέπτομαι σε μια νέα χώρα είναι τα μουσεία. Πάω σε 3-4 μουσεία σίγουρα. Εμπνέομαι πολύ από την τέχνη, την αρχιτεκτονική. Μου αρέσει η βάση της δημιουργίας. Να μπαίνει μέσα μου κάτι πρωτογενές και εγώ να το πλάθω. Δεν θέλω να αντιγράφω. 

Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;
Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος, στεναχωριέμαι πάρα πολύ δύσκολα. Πάντα ξυπνάω πολύ χαρούμενος. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είμαστε ενεργειακά πλάσματα που μεταδίδουμε και παίρνουμε ενέργεια. Θεωρώ ότι αν κατευθύνεις αυτό το πράγμα, λειτουργεί υπέρ σου. 

Ξέρω ότι έχεις φιλανθρωπικές ευαισθησίες μίλησε μας γι’ αυτές.
Έχω ταξιδέψει με ανθρωπιστική αποστολή στα Ιμαλάϊα, βοηθούσαμε στην ανοικοδόμηση ενός χωριού στο Νεπάλ. Βίωσα συγκλονιστικές εικόνες και αποφάσισα ότι τα περισσότερα ταξίδια που θα κάνω στη ζωή μου θα έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Είδα πόσο σημαντικό είναι γι αυτούς τους ανθρώπους ένα δολάριο και σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε και μέσω του fair trade. Ένα κίνημα δηλαδή, που πιστοποιεί την αγορά εμπορευμάτων από αυτές τις περιοχές χωρίς μεσάζοντες. Διασφαλίζει ότι για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν εργάστηκαν παιδιά, ο αγρότης έχει αμειφθεί με δίκαιο τρόπο και τα χρήματα πάνε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων των παραγωγών. Έτσι μπορούν να ανεγερθούν σχολεία. Το fair trade είναι ένα κίνημα που αξίζει να το στηρίξουμε. Ο καφές και η σοκολάτα είναι που έχουμε εδώ στο μαγαζί είναι προϊόντα fair trade. 

Σίγουρα η σκληρή δουλειά του Γιάννη σε συνδυασμό με τη θετική σκέψη, που προβάλλει έντονα στον χαρακτήρα του, τον κάνουν έναν τόσο επιτυχημένο και παράλληλα προσγειωμένο νέο καλλιτέχνη της εποχής. Τελικά θα λέγαμε ότι «το τυχαίο» δεν έρχεται «τυχαία» στη ζωή του Γιάννη Παπαδάκου, το προσελκύει με το ταλέντο του και τη συγκροτημένη προσωπικότητα του. Τι να του ευχηθούμε και Bachelor 3; Είναι ήδη στα σκαριά και το περιμένουμε!

Info

Flamingo, Ευφράνορος 22 και Κρησίλα, Παγκράτι. Τηλ: 211410 4639. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News