Δυναμική παρουσία Φιλωτίου στη Βουλή

Είναι Οκτώβριος του 2015 και στην Ολομέλεια της Βουλής επικρατεί χαμός… Πρωταγωνιστής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός που «επιτίθεται» λεκτικά στον υπουργό κο Σκουρλέτη και γενικότερα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… Ο Νίκος Μανός που βρίσκονταν στο καφενείο της Βουλής - εκείνη τη στιγμή -  μόλις πληροφορήθηκε τα διαδραματιζόμενα έτρεξε στην Ολομέλεια. Δεν δίστασε να την ..πει σε Κασιδιάρη και Λαγό με τον τελευταίο να κινείται απειλητικά εναντίον του. Η πρώτη κίνηση υπεράσπισης του κου Μανιού γίνεται από τη Σοφία Βούλτεψη, όμως η κίνηση ματ έγινε από τον Γιάννη Βρούτση που μπήκε ανάμεσα στις δύο πλευρές και τα πράγματα ηρέμησαν..

Δύναμη
Αυτό που οι περισσότερες γνωρίζουν είναι ότι ο Νίκος Μανιός και ο Γιάννης Βρούτσης είναι από την ίδια εκλογική περιφέρεια (Κυκλάδες) αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι προέρχονται ουσιαστικά από το ίδιο χωριό, το Φιλώτι της Νάξου. Και μαζί με τον Γιάννη Θεωνά, επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν μία τριανδρία που μπορεί να έχει πολιτικές διαφορές αλλά τους ενώνει ο πλάτανος του Φιλωτίου… Στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» υπάρχει ένα αφιέρωμα στα …οικουμενικά πηγαδάκια της Βουλής και ανάμεσά τους είναι κι αυτό του Φιλωτίου. Τίτλος του άρθρου; «Τους χωρίζουν τα έδρανα, τους ενώνει το κυλικείο».. και διαβάζουμε το κείμενο που είναι αφιερωμένο στη τριανδρία της Νάξου και έχει ως υπότιτλο «Η δυναμική ομάδα των Κυκλάδων»

«Το Φιλώτι οπού οι Ν. Μανιός και Γ. Θεωνάς του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Βρούτσης από τη Νέα Δημοκρατία έλκουν την καταγωγή αποτελεί συνδετικό κρίκο και για τους τρεις βουλευτές κάτι που σίγουρα αποτελεί πρωτοτυπία για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα Η «ομάδα» των Κυκλάδων θεωρείται από τις πιο δυναμικές στη Βουλή. Παρά τις ευδιάκριτες πολιτικές διαφορές, οι τρεις νησιώτες πολιτικοί έχουν βρει τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και δεν διστάζουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύση σε θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Στο όμορφο αυτό χωριό του νησιού δίνουν συχνά ραντεβού για να διαφωνήσουν για τα πολιτικά, αλλά να συμφωνήσουν σε έναν ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων. Οι δύο από την παρέα (οι Ν. Μανιός, Γ. Βρούτσης) εκλέγονται στις Κυκλάδες, ενώ ο Γ. Θεωνάς παρά τη νησιώτικη καταγωγή εκλέγεται στη Β' Αθηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη συνάντηση που είχε ο Ν. Μανιός με το Γ. Βρούτση πριν από αρκετά χρόνια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν ως γιατρός όταν ένας 16χρονος πήγε στο νοσοκομείο με ένα τραύμα στο μάτι. Ο ασθενής δεν ήταν άλλος από Γ. Βρούτση, ο οποίος ξανασυναντήθηκε στη Βουλή με τον άνθρωπο που του είχε τότε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η καλή σχέση που έχουν αναπτύξει φάνηκε και από πρόσφατα γεγονότα με τον Γ. Λαγό της Χρυσής Αυγής.

Κοινές αγωνίες

Οταν υπήρξε μέσα στην Ολομέλεια σφοδρή κόντρα, με τον Γ. Μανιό να διαμαρτύρεται για όσα πρωτοφανή είχε πει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Βρούτσης έσπευσε στο πλευρό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκτός της σκληρής υπάρχει και η όμορφη πλευρά της πολιτικής. Τα κοινά προβλήματα και οι κοινές αγωνίες ενώνουν και συνθέτουν. Ειδικά όταν υπάρχουν τα ίδια ερεθίσματα και παραδόσεις, τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι γίνονται πολιτικοί φίλοι όσο βαθιές και αν είναι οι πολιτικές τους διαφορές» σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βρούτσης. «Τα προβλήματα μας ενώνουν παρά το ότι έχουμε διαφορετικές προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής τους» σημειώνει ο Γ. Μανιός και προσθέτει «το ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να μιλάμε». «Παρά τις ιδεολογικές διαφορές μας, υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση» συμπληρώνει ο Γ. Θεωνάς».

Με πληροφορίες από το «Εθνος»