Ελλάδα: Fake news η κατάθεση ενός εκατ, ευρώ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ

Ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ είναι ένα βήμα πριν από την αναχώρηση για τη Βοστώνη και το Boston Children’s Hospital, όπου θα υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία. Μάλιστα, το MDA Ελλάς – Σωματείο για τη Φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρωθεί το ελάχιστο απαραίτητο ποσό των 3.033.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να μεταβεί ο Παναγιώτης - Ραφαήλ στο νοσοκομείο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, επειδή αναμένεται να υπάρξουν πρόσθετα έξοδα μεταφοράς, διαμονής καθώς και διάφορες θεραπείες που απαιτούνται για τη βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) που θα λάβει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της εκεί παραμονής του, ο λογαριασμός θα παραμείνει ανοικτός έως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

Σήμερα, όμως είχαμε παρέμβαση και από τον πατέρα του μικρού από τη Χαλκίδα, Γιώργου Γλωσσιώτη, που προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη όσον αφορά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Αρχικά εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη του για τη συλλογή 3.100.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία του παιδιού.  «Μιλάμε για τσουνάμι αγάπης. Ακόμα δεν μπορούμε να συλλάβουμε ακριβώς τι συνέβη. Τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό μέχρι το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου ήταν 3.100.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από ποσά που ξεκινούσαν από ένα ευρώ και έφτασαν και τις 40.000. Ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κατάθεση του 1.000.000 ευρώ από άγνωστο ιδιώτη που γράφτηκε και πως το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατατεθεί έως τώρα είναι 40.000 ευρώ.  

Πριν από λίγες μέρες, ο πατέρας του μικρού ήρωα, Γιώργος Γλωσσιώτης, βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας και σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στην Βοστώνη, όλα πήγαν καλά».

 «Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα, ευχαριστώ την Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση στο πρόβλημα. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας», ανέφερε ο πατέρας του μικρού που πάσχει από μυϊκή ατροφία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: “Σέβομαι απόλυτα ως υπουργός Υγείας και ως γιατρός το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο. Είναι επιστήμονες, κάνουν την δουλειά τους και τους σεβόμαστε ως κυβέρνηση. Αλλά υπάρχει κι ο ανθρώπινος παράγοντας. Και αυτό είχαμε υποσχεθεί στους γονείς… Ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν. Πρώτα από όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό, με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ