Νάξος: "Πέταξε" ψηλά ο Δημήτρης Περιστεράκης

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα… Ο Δημήτρης Περιστεράκης έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 91 ετών – πλήρης ημερών θα λέγαμε – το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου… Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής… Για τους νεώτερους, ήταν απλά γνωστός μέσα από την ονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νάξου… «Δημήτρης Περιστεράκης» λέγαμε όλοι, αλλά η ουσία είναι ότι μόνο οι παλαιότεροι είχαν την τύχη να τον δουν με τη φανέλα της ΑΕΚ να ρίχνει το ακόντιό του πάνω από τα 50 μέτρα και να φέρνει μετάλλια και διακρίσεις όχι μόνο στην αγαπημένη του ΑΕΚ αλλά και στη Νάξο.  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο μεγάλος αυτός δάσκαλος της ζωής πάνω απ όλα ήταν Ναξιώτης…

Ο Ιάκωβος Ναυπλιώτης – πρώην πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ – στην ανάρτησή του στην προσωπική ιστοσελίδα της κόρης του Περιστεράκη, Ανθής θα γράψει «Μεγάλος αθλητής, σπουδαίος και αποτελεσματικός προπονητής, ταλαντούχος ζωγράφος και αγιογράφος, σοβαρός και τρυφερός οικογενειάρχης και καλός φίλος ! Πλήγμα η απώλειά του αλλά διαχρονική προσφορά στην κοινωνία και την οικογένειά του η παρακαταθήκη, που αφήνει . Θα τον θυμόμαστε με αγάπη».

Ανάρτηση που περιγράφει με λιτό αλλά τόσο γεμάτο τρόπο την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του εκλιπόντος.  Ενώ οι μικρότεροι, όπως ο Σπύρος Παπαδόπουλος που είχαν την τύχη να τον έχουν και προπονητή στα πρώτα τους βήματα αναφέρει «Άνθρωπος της προσφοράς.. Μεγάλος αθλητής.. ο καλύτερος προπονητής!! Ότι και να πει κανείς για τον Δημήτρη Περιστεράκη είναι πραγματικά λίγο!!Προσωπικά έχω να θυμάμαι πολλές στιγμές μαζί του, άπειρες ώρες προπόνησης, μεγάλες νίκες και πολλά ταξίδια!!»

Βιογραφικό αθλητικό γεμάτο… Ήταν ο διάδοχος του Δήμου Παπαγεωργίου στην ΑΕΚ όσον αφορά τον ακοντισμό και για 15 περίπου χρόνια (από τα μέσα της δεκαετίας του 50 έως τα τέλη του 60) ήταν αυτός που έφερε νίκες εντός κι εκτός συνόρων… Όμως, όπως αναφέραμε είχε πολύπλευρη δράση και το 2017 θα τιμηθεί κι από την ΑΕΚ σε εκδήλωση που έγινε στην Νάξο με το βραβείο όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία να το παραλαμβάνει η κόρη του Ανθή σε μία έντονη φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση που είχε γίνει στο Θεατρικό Μουσείο «Ιακ. Καμπανέλλης»

Κι όπως αναφέρει ένας από τους ανθρώπους που τον γνώρισε από κοντά, ο Μιχάλης Φραγκίσκος «O Δημήτρης Περιστεράκης σήμερα πέταξε μαζί με το ακόντιο του, έξω από τον στίβο όπως πάντα, αλλά τώρα έξω από τον στίβο της ζωής. Ένας άνθρωπος που αφήνει ζωντανό το αποτύπωμα του στην αθλητική ζωή της Νάξου έφυγε σήμερα τα ξημερώματα, ανήμερα της γιορτής του».

Εμείς;  Τι να πούμε; Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η Νάξος από σήμερα το πρωί είναι φτωχότερη καθότι έχασε μία πολύ σημαντική προσωπικότητα με πολύπλευρες δράσεις τόσο εντός όσο κι εκτός του αγωνιστικού χώρου