Νάξος: Τα δεδομένα για την επιλογή «Γλινάδου»

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέραμε ότι μία ημέρα νωρίτερα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απεφάνθη ότι η επόμενη έδρα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» θα είναι το Γλινάδο… Μετά από έξι στάσεις στην ορεινή Νάξο, ήτοι Φιλώτι (1992), Χαλκί (1997), Κόρωνος (2003), Κωμιακή (2008), Απείρανθος (2013), Δαμαριώνας (2018) ήρθε η ώρα της πεδινής Νάξου σε ρόλο οικοδέσποινας.

Και οι πληροφορίες ανάφεραν ότι στο τραπέζι εκτός της πόλης της Νάξου (ελέω Σχολής  Ουρσουλινών) έπεσαν και οι προτάσεις από Γλινάδο και Εγγαρές (Γαλήνη) με το Γλινάδο να παίρνει τελικά το χρίσμα για το 2023.. Και το απόγευμα της 30ης Αυγούστου, στην ενακτήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον τόπο διοργάνωσης του Ζ' Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου το 2023 στο Γλινάδο... 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γλινάδου, Γιάννης Σέργης, με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα εξηγεί τις κινήσεις που έγιναν αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους το Γλινάδο ήταν αυτό που κέρδισε το …χρίσμα…

« Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Γλυνάδου κάλεσα συμβούλιο στις 28/8/2018 με θέμα η διεκδίκηση της οργάνωσης του Ζ' Πανελληνίου Συνεδρίου "Η Νάξος δια μέσου των αιώνων". Στείλαμε επιστολή -αίτηση στον αξιότιμο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Μαργαρίτη και του γνωστοποιήσαμε ότι το κοινοτικό συμβούλιο της τοπικής κοινότητας του Γλυνάδου αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί η πραγματοποίηση του Ζ' Πανελληνίου Συνεδρίου "Η Νάξος δια μέσου των αιώνων".

Η απόφασή μας αυτή βασίστηκε στα εξής δεδομένα:

1. Κρίνουμε κατ' αρχάς ότι έφθασε η ώρα να μεταφερθούν οι εργασίες του συνεδρίου πλέον στην πεδινή Νάξο, αφού μέχρι σήμερα όλες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε χωριά της ορεινής Νάξου.

2. Το χωριό μας διαθέτει τους κατάλληλους προς διεξαγωγή του χώρους, είμαστε δε βέβαιοι ότι μέχρι το 2023 θα διαθέτουμε τουλάχιστον ένα ακόμη, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

3. Το χωριό μας διαθέτει επιστημονικό προσωπικό έμπειρο στη διοργάνωση ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Το προσωπικό αυτό, εμπλουτισμένο με το αντίστοιχο ναξιακό που θα ορίσετε εσείς και ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου μας (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) κρίνουμε ότι θα φέρει σε πέρας με επιτυχία το έργο που θα αναλάβει.

4. Αρωγοί στο έργο της οργάνωσης του συνεδρίου εκτός του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, θα είναι η τοπική κοινότητα Γλυνάδου και ο πολιτιστικός όμιλός του Γλυνάδου. Κυρίως όμως, είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθουν αρωγοί μας όλοι οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι, με το φιλόξενο πνεύμα που τους διακρίνει, είναι ήδη έτοιμοι να συνδράμουν το έργο.

5. Το χωριό μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προς την τουριστική του ανάπτυξη, έχουν δημιουργηθεί σ' αυτό θαυμάσια καταλύματα και χώροι εστίασης που μπορούν να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του συνεδρίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το θαυμάσιο φυσικό του περιβάλλον, κρίνουμε πως θα προσφέρει πολλές ευχάριστες ώρες στους φιλοξενούμενούς μας.

6. Επιπλέον οι χώροι στους οποίους θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο είναι εύκολα προσβάσιμοι στο ναξιακό κοινό, είναι πολύ κοντά στο κεντρικό δρόμο και στα πάρκινγκ του χωριού μας, ή ακόμη και στην πρωτεύουσα του νησιού, στην οποία εύκολα θα μπορούν να μεταβαίνουν οι σύνεδροι.

Σήμερα (30/8/2018) βγήκε η απόφαση από τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Μαργαρίτη η οποία λέει ότι το Ζ' Πανελλήνιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Γλυνάδο.

# Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Μαργαρίτη και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Φώτη Μαυρομμάτη»