Σέριφος: Το τάμα της αξιωματικού Πλεξίδα και ο Υπουργός Αμυνας

Πρωί της 21ης Απριλίου και η Ελλάδα πιάνει την καρδιά της… Νιώθει ένα σφίξιμο και δη δυνατό. Όχι λόγω της γνωστής επετείου… Αλλά γιατί έγινε γνωστό ότι είχε πέσει ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού και το γερασμένο σκαρί του μετατράπηκε σε φέρετρο για τέσσερις αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, ενώ μία γυναίκα αξιωματικός πάλευε να κρατηθεί στη ζωή… Τα εναέρια μέσα διάσωσης εντόπισαν στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελλασόνας και οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης εντόπισαν ζωντανή την Βασιλική Πλεξίδα και νεκρούς τους υπόλοιπους τέσσερις επιβαίνοντες. Νεκροί ήταν ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Ενώ η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου είχε μεταφερθεί στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τρείς μήνες αργότερα η Βασιλική Πλεξίδα βρίσκεται στη Σέριφο. Όχι για διακοπές. Απλά μαζί με την οικογένειά της έκανε πράξη τάμα που είχε στην Παναγιά Ακρωτηριανή, μοναστήρι που βρίσκεται στην Σέριφο. Παρέδωσε τη ματωμένη της στολή στην ηγουμένη της Μονής και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία… Το παρών έδωσε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Καμμένος, όπως άλλωστε και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων… Κι από την Σέριφο, για μία ακόμη φορά ο Υπουργός έστειλε μήνυμα προς κάθε …ενδιαφερόμενο λέγοντας «στο Αιγαίο συνδέουμε ολόκληρο τον ελληνισμό. Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος».

Να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, στις 4 Ιουλίου η Βασιλική Πλεξίδα ήταν παρούσα στο μνημόσυνο των τεσσάρων συναδέλφων της που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εκείνη... Όπως δε σημειώνεται μετά την απονομή του μεταλλίου εξόχου πράξεως στις οικογένειες των Αξιωματικών, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημέρωσε τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη για την παρουσία της και κατευθύνθηκαν προς το μέρος της όπου συνομίλησαν για λίγο μαζί της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News