Ανδρος: Η ανεμοβλογιά που έγινε κρούσμα και το αίτημα για συνέχιση δρομολογίων

Λήξη συναγερμού.... Το ένα τεστ (και όχι τα δύο) για τον ναυτικό του πλοίου "Θεολόγος" που είχε παρουσιάσει πυρετό για μια μέρα (βλ. περασμένη Παρασκευή 27 Μαρτίου) και είχε ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας στο πλοίο, βγήκε αρνητικό στον κορονοϊό. Οπως είχε αναφερθεί από τη πρώτη στιγμή στην ιστοσελίδα enandro.gr, ο ναυτικός είχε ένα απλό κρυολόγημα όπως έδειξε και η μετέπειτα πορεία της υγείας του (απύρετος), αλλά και όπως επιβεβαίωσε και το τεστ που έγινε. Έτσι το πλοίο ταξιδεύει κανονικά σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτιου... .

Οσο για το δεύτερο ...κρούσμα;  Ο ναυτικός του πλοίου είχε ανεμοβλογιά!  Παρ' όλα αυτά έκανε κι αυτός τεστ που βγήκε αρνητικό

Παράλληλα είχαμε ανακοινώσεις τόσο από την Fast Ferries όσο και από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Ανδρου που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει " Απευθύνουμε έκκληση προς τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES να πραγματοποιούν τουλάχιστον από 3 δρομολόγια εναλλάξ την εβδομάδα ώστε το νησί να μην παραμείνει αποκλεισμένο . Με δεδομένο ότι αυτή η κατάσταση με την απουσία μεταφορικού έργου, θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαΐου, καλούμε την πολιτεία και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να λάβει ουσιαστικά  μέτρα,  για  στηρίξει τις εταιρίες για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Στην δύσκολη στιγμή χρειάζεται και η βοήθεια των εφοπλιστών αλλά και της Πολιτείας". Ενώ τονίζει ότι ο σύνδεσμος ταξί αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει τηλεφωνικές παραγγελίες για τρόφιμα και φάρμακα για όποιον επιθυμεί με χρέωση  μόνο της κούρσας.

Ακολουθεί ανακοίνωση της FAST FERRIES

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ FAST FERRIES

Σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε με ευθύνη του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον ιό COVID-19 στους δύο ναυτικούς μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π, οι οποίοι παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα εχθές 28/3/2020,  είναι αμφότερα αρνητικά

Η εταιρεία μας, συναισθανόμενη την υψηλή ευθύνη της επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον της, έλαβε κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο και ενήργησε σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να εξασφαλίσει στο μέγιστο βαθμό την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:

"Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. 

Τα 2 ύποπτα κρούσματα από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» βρεθήκαν  αρνητικά. Δεν εφησυχάζουμε συνεχίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ . Χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση της εταιρείας Fast Ferries για την διαχείριση του περιστατικού.

Απευθύνουμε έκκληση προς τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES να πραγματοποιούν τουλάχιστον από 3 δρομολόγια εναλλάξ την εβδομάδα ώστε το νησί να μην παραμείνει αποκλεισμένο . Με δεδομένο ότι αυτή η κατάσταση με την απουσία μεταφορικού έργου, θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Μαΐου, καλούμε την πολιτεία και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να λάβει ουσιαστικά  μέτρα,  για  στηρίξει τις εταιρίες για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Στην δύσκολη στιγμή χρειάζεται και η βοήθεια των εφοπλιστών αλλά και της Πολιτείας.

Ο σύνδεσμος οδηγών ταξί Άνδρου αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει τηλεφωνικές παραγγελίες για τρόφιμα και φάρμακα για όποιον επιθυμεί με χρέωση  μόνο της κούρσας. Οι παραγγελίες γίνονται στα κάτωθι τηλέφωνα

Χώρα:2282041081 - Μπατσί: 2282041081 - Γαύριο: 2282071561 - Κόρθι: 2282061171

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε σε λειτουργία υπηρεσία Τηλεϊατρικής, η οποία προσφέρεται εντελώς δωρεάν για τους κατοίκους μέσα από την εφαρμογή drbutton.gr/notio-aigaio. Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών μας να δουν και να μιλήσουν σε γιατρό μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Με απλές κινήσεις, έρχεται στην οθόνη του κινητού μας, του υπολογιστή μας ή του τάμπλετ μας, ο γιατρός της ειδικότητας που χρειαζόμαστε. 

Σας ενημερώνουμε ότι τη Παρασκευή 27-3-2020 έχουν τεθεί σε λειτουργία, η άυλη συνταγογράφηση στο Σύστημα της Ηλ Συνταγογράφησης, η ηλεκτρονική έκδοση εξουσιοδότησης και η ηλεκτρονική έκδοση αίτησης Υπεύθυνης δήλωσης. Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, οι πολίτες με τη χρήση των κωδικών Taxis μπορούν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  https://www.gov.gr/