Δημ. Καπούνης «Η ΕΑΣ Νάξου θα κάνει το καθήκον της»

Εδώ και μερικές ημέρες βλέπουμε μία αντιπαράθεση σε επικοινωνιακό επίπεδο γύρω από το Νοσοκομείο Νάξου… Μία αντιπαράθεση που έφτασε στο σημείο εμπλοκής και του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Πολάκη με ανάρτησή του στη προσωπική του ιστοσελίδα και με βολές προς τον πολιτευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ και γιατρό κο Βλασερό. Αντιπαράθεση που εμπλέκει και την ΕΑΣ Νάξου και με αφορμή την επιθυμία της να προσφέρει ένα σεβαστό ποσό σε ετήσια βάση και για τρία χρόνια για την στελέχωση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Νάξου. Απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο ΔΣ την 9η Φεβρουαρίου 2016 και από τότε παραμένει στο τραπέζι και στη διάθεση του Νοσοκομείου. Παράλληλα στο διάστημα αυτό με κάθε τρόπο η ΕΑΣ Νάξου προσφέρει τη συνδρομή της στην ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου…

Και σήμερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου κος Καπούνης προχωρεί σε δήλωση – τοποθέτηση γύρω από το θέμα του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας.. Και υπενθυμίζει σε όλους την τοποθέτηση που είχε κάνει από το βήμα της εκδήλωσης ««Ιατρικές Ημέρες Νάξου» την 29η Ιουλίου 2017…. Εκεί που είχε δηλώσει ανάμεσα στα άλλα «όταν της ζητείται (σ.σ. ΕΑΣ Νάξου) προσφέρει ό,τι μπορεί για τη κάλυψη των αναγκών που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει. Έχει κατανοήσει βαθύτατα ότι η πρόοδός της εξαρτάται από την υγεία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της ναξιακής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε στην προσέλκυση γιατρών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, παρέχοντας διάφορες διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής...Η ενίσχυση που παρέχουμε, επιστρέφει στην ΕΑΣ, με την εξασφάλιση συνθηκών καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας για τους αγρότες μας, αλλά και για όλους τους Ναξιώτες και επισκέπτες του νησιού μας και των γύρω νησιών».

Δήλωση που είχε προκαλέσει το χειροκρότημα των συμμετέχοντων στην εκδήλωση. Και δεν ήταν λίγοι. Και όλοι είχαν σχέση με την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου…

Και καταλήγει «Στον χώρο της υγείας και της περίθαλψης στο νησί μας δεν πρέπει να έχουν θέση κομματικές και ιδιοκτησιακές λογικές, προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, μικροεγωϊσμοί και σκοπιμότητες, εκδικήσεις και φανατισμοί. Σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό το γήπεδο δεν θα παίξουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό να γίνεται το Νοσοκομείο Νάξου θέατρο ανούσιων παραστάσεων, αρένα άγονων αγώνων και κομματικών μαχών, πεδίο νοσηρής και μίζερης αντιπαράθεσης για προφανείς σκοπούς. Είχαμε αποφασίσει να απέχουμε από αυτήν την αντιπαράθεση για το καλό του Νοσοκομείου και της περίθαλψης γενικότερα στο νησί μας, αλλά και γιατί μιλάμε διαχρονικά και σε πολλούς τομείς με τα έργα μας. Όμως, στο δημόσιο λόγο ενεπλάκη και πάλι η Ε.Α.Σ. από πολλές πλευρές, αναίτια και κακόβουλα σε κάποιες από αυτές.

Στις «Ιατρικές Ημέρες Νάξου», που έγιναν εδώ στη Νάξο στις 28-29 Ιουλίου 2017 τόνισα ότι η ΕΑΣ ενδιαφέρεται άμεσα για το Νοσοκομείο  «και όταν της ζητείται προσφέρει ό,τι μπορεί για τη κάλυψη των αναγκών που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει. Έχει κατανοήσει βαθύτατα ότι η πρόοδός της εξαρτάται από την υγεία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της ναξιακής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε στην προσέλκυση γιατρών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, παρέχοντας διάφορες διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής...Η ενίσχυση που παρέχουμε, επιστρέφει στην ΕΑΣ, με την εξασφάλιση συνθηκών καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας για τους αγρότες μας, αλλά και για όλους τους Ναξιώτες και επισκέπτες του νησιού μας και των γύρω νησιών». Αυτή είναι η συνεταιριστική κοινωνική ευθύνη μας που έχουμε αναπτύξει στο έπακρον, όπως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

Για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενδιαφερθήκαμε πολύ πριν αναλάβει η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, όχι σε επίπεδο προθέσεων, αλλά αποφάσεων του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Περιμέναμε συγκεκριμένες προτάσεις του Νοσοκομείου. Μόλις πρόσφατα τέθηκε εγγράφως το θέμα της νοσηλεύτριας και ανταποκριθήκαμε πάραυτα.

Η Ε.Α.Σ. θεωρεί το Νοσοκομείο χώρο άσκησης γόνιμης πολιτικής και διαρκούς προσφοράς στο ναξιακό λαό και όχι πεδίο μικροπολιτικής, η οποία δεν μας ενδιαφέρει.

Στον χώρο της υγείας και της περίθαλψης στο νησί μας δεν πρέπει να έχουν θέση κομματικές και ιδιοκτησιακές λογικές, προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, μικροεγωϊσμοί και σκοπιμότητες, εκδικήσεις και φανατισμοί. Σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό το γήπεδο δεν θα παίξουμε.

Η Ε.Α.Σ. θα κάνει το καθήκον της, όπως έχει αποφασίσει, και καλεί όλους να αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων και αναγκών της ναξιακής κοινωνίας".