Φτάνει στις Εγγαρές η οπτική ίνα και ενώνεται με τη Χώρα

Αυτές τις ημέρες υπάρχει και πάλι έντονη δραστηριότητα στον περιφερειακό δρόμο Χώρας Νάξου – Εγγαρών. Δρόμος που είναι υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τη στιγμή που υπάρχει ανάθεση για πλήρη βελτίωση της εικόνας που είχε έως σήμερα με πιο σημαντικά τα θέματα ασφάλειας (έχουν κατασκευαστεί προστατευτικά τοιχία) αλλά και τις διευθέτησης των όμβριων υδάτων… Ο δρόμος όπως είναι γνωστό είχε κλείσει λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου (από τις 12 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου) στο ύψος της γέφυρας στα «Γκρεμνά Νερά» οπότε και είχαμε πλήρη ανακατασκευή προσθέτοντας πλάτος και ασφάλεια στο συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες όσον αφορά την ανάπτυξη χώρων για τα όμβρια ύδατα και την σωστή προφύλαξη του οδοστρώματος από τις καιρικές συνθήκες ενώ εδώ και μερικές ημέρες μπαίνει το τελευταίο και πιο σημαντικό μέρος: οι οπτικές ίνες από τον ΟΤΕ ώστε να μεταφερθεί με τον καλύτερο τρόπο το internet έως τις Εγγαρές. Με την κίνηση αυτή που αναμένεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί (ξεκίνησε από Εγγαρές) θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους και επισκέπτες όχι μόνο των Εγγαρών αλλά και των γύρω περιοχών να αποκτήσουν πιο γρήγορη (στα 24 mb) και σταθερή σύνδεση….

Και από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί αυτή η τοποθέτηση, περνάμε άμεσα στο τελευταίο μέρος της εργολαβικής σύμβασης που θα φέρει και την ασφαλτόστρωση στο δρόμο ώστε να προλάβουν και τις …βροχές… Να θυμίσουμε ότι η εργολαβική σύμβαση «Βελτίωση – σήμανση οδού Χώρας-  Εγγαρών Νήσου Νάξου» είναι συνολικού ποσού 837.578,61 ευρώ και προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και σήμανσης της οδού σε συνολικό μήκος 6.300 μ. καθώς και κατασκευή τεχνικών έργων, καναλιού απορροής ομβρίων, αγωγών ύδρευσης κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News