Κως: Παρασύρθηκε αυτοκίνητο από τη βροχή

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες χθες στην Κω. Λόγω της ισχυρής βροχής ξεχείλισαν χείμαρροι στο νησί και σε κάποιες περιπτώσεις διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά πλημμυρισμένου ποταμού και έπεσε σε χαντάκι στην περιοχή της Συντριανής, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες, αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε τίποτα.

Στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο νέο στάδιο Κω πλημμύρισαν τα γύρω οικόπεδα, όπως και κατοικίες που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων ενώ, προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της πόλης. Επί ποδός ηταν από το απόγευμα το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, οι υπηρεσίες του δήμου Κω, οι διασώστες καθώς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και η παρέμβαση συνεργείων της ΔΕΥΑΚ και της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε η νεροποντή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Aπό τις 4 το απόγευμα ο μηχανισμός του Δήμου ήταν επί ποδός και επιχειρούσε στο Ψαλίδι, που υπήρχαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Ελληνικής Ομάδας δίασωσης με τους εθελοντές μέλη της που συνεπικουρούσε το έργο των συνεργείων, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω που κλήθηκε να αποκλείσει την Γεωργίουν Παπανδρέου προκειμένου να μην εγκλωβιστούν διερχόμενα οχήματα αλλά και να εργαστούν απεριπσπασταν τα συνεργεία.

Τα Συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, τα μηχήματα και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προχώρησαν σε συνεχείς παρεμβάσεις στην περιοχή, στην οποία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Κιάρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος , αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κ.Μαραγκός.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ αλλά και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με το προσωπικό, παραμένουν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν αλλά και για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ και kosnews24.gr