Κυκλάδες: Δυναμικές κινητοποιήσεις στα λιμάνια Νάξου και Μυκόνου (video)

Οπου δεν πίπτει .. λόγος, πίπτει; Με δεδομένο ότι οι κυβερνώντες δεν ακούν, όπως είναι λογικό οι επιχειρηματίες που βλέπουν ότι καταστρέφονται προχώρησαν σήμερα σε δυναμική κινητοποίηση για τις γουρούνες (ATV) αποκλείοντας ταυτόχρονα τα λιμάνια σε Νάξο και Μύκονο ... Και αυτό που καταγγέλουν είναι ότι δεν τους ακούν οι αρμόδιοι φορείς και τα αιτήματά τους που έχουν κατατεθεί στη διάρκεια της διαβούλευσης ουσιαστικά πήγαν άμεσα στο καλάθι των αχρήστων... 

Και δεν αποκλείεται να πάμε και σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Για σήμερα πάντως στο σύνολο της ημέρας οι επιχειρηματίες σε Νάξο - Μύκονο - Ιο - Σαντορίνη για τις Κυκλάδες και Κέρκυρα από το Ιόνιο από νωρίς οι επιχειρηματίες ήταν στα λιμάνια, τις σημαντικές πύλες εισόδου. Το βασικό αίτημα; "Ακούστε μας" Δεν είναι και άσχημο ως αίτημα ε; Οι επιχειρηματίες θεωρούν και όχι άδικα, ότι η όποια διαβούλευση για το περίφημο άρθρο 31 του Νομοσχεδίου πέρασε χωρίς να ... ακουμπήσει με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο απ ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί. Δεν είναι μόνο οι... γουρούνες (ΑTV) που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αλλά το νομοσχέδιο ακουμπάει και τους υπηκόους Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας όπου δεν μπορούν να νοικιάζουν αυτοκίνητα (!!!) Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποί τους τόσο ο Κώστας Φάρκωνας από τη Νάξο όσο και ο Θάνος Νάζος από την Μύκονο που πρωτοσταστούν στις εκδηλώσεις λόγω του όγκου των οχημάτων που διαθέτουν τα νησια αυτά.... Και βέβαια να σημιεώσουμε ότι δράσεις θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι ενώ έχουν συμβολικο χαρακτήρα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών... 

Να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τόσο οι επιχειρηματίες Νάξου όσο και της Μυκόνου αναφέρουν «Παρά τις συνεχείς απονενοημένες προσπάθειες και διαμαρτυρίες μας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση και ειλικρινής διάλογος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους του Σωματείου μας, για άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και άνευ προηγούμενου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν.4530/2018), δυστυχώς ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτης, Τουρισμού), αν και τους έχουμε εδώ και πολλούς μήνες ενημερώσει για το παράλογο αυτών των διατάξεων, δυστυχώς δεν έχουν ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική σεζόν και το πρόβλημα καθημερινώς πολλαπλασιάζεται με κυριότερο θύμα τον Ελληνικό Τουρισμό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές εξ’ αιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Επομένως, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής.

Για τους λόγους αυτούς επιθυμούμε να ενημερώσουμε εγκαίρως το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες ότι θα αποκλείσουμε τα λιμάνια της Ναξου και της Μυκόνου την Τετάρτη 16/5/2018 από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις και μεταφορές από και προς το νησί, κατά την ανωτέρω ημερομηνία».

Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στις επίμαχες διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ. οι οποίες αφορούν τα εξής:

α) απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125cc και

β) απαγορεύουν την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών, εκτός Ε.Ε. γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των Χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.