Κύθνος: 3η φωτιά σε ισάριθμες ημέρες, σύλληψη κατοίκου για εμπρησμό από αμέλεια

"Τρίτη συνεχόμενη φωτιά κατασβεστηκε άμεσα. Επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της σήμερα θα μεταβεί από την Σύρο ανακριτικο κλιμάκιο της πυροσβεστικής.Οι υπαιτιοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου" αυτό ανέφερε χθες στη σελίδα του (σ.σ ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες) στα social media ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, με αφορμή το γεγονός ότι από τη Δευτέρα έως τη Τετάρτη είχαμε ισάριθμες φωτιές και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν ξέρουμε εάν είναι σύμπτωση, αλλά σίγουρα προβληματίζει αυτή η ...τακτική από κάποιους που δεν μπορούν να κρατήσουν τα ... αποτσίγαρα στο αυτοκίνητό τους και τα πετούν στο δρόμο. Το αναφέρουμε αυτό γιατί όπως διαβάζουμε είναι μία από τις βασικές αιτίες για την φωτιά.

Ο κος Γαρδέρης όπως ήταν λογικό ευχαρίστησε τους ανθρώπους (εθελοντές και πυροσβέστες) για την βοήθεια που πρόσφεραν αυτές τις τρεις ημέρες ενώ μέσα από τα σχόλια διαφαίνεται ότι είναι σκόπιμες οι φωτιές και μάλιστα όπως σημειώνουν έχει άμεση σχέση με μελίσσια. Προφανώς οι Κύθνιοι κάτι ξέρουν περισσότερα. Παράλληλα έχουμε αναφορά για προσθήκη τριών εποχικών πυροσβεστών στο νησί για την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών..

Α και να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη υπήρξε σύλληψη κατοίκου του νησιού στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους Μεικτού Κλιμακίου (ΠΣ, ΕΛΑΣ, ΛΣ) Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ο κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια επιχείρησε να κάψει ξηρά χόρτα στο οικόπεδό του, στην περιοχή του Αγίου Ευστρατίου, δίχως όμως να τηρεί τα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας.

Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.
 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News