Μύκονος: Σε καραντίνα οι 13 επιβάτες και η ενίσχυση με υλικό του Κέντρου Υγείας

Από χθες στην Μύκονο (όπως στην Ανδρο και στην Τήνο) τα μέτρα προστασίας έχουν αυξηθεί, όπως και η ανησυχία άλλωστε, μετά την ενημέρωση ότι στο πλοίο "Θεολόγος" που πραγματοποίησε το δρομολόγιο Ραφήνα - Ανδρος - Τήνος - Μύκονος, μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό... Και οι 13 επιβάτες που αποβιβάστηκαν στην Μύκονο, όπως μας πληροφορεί το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας (αποτελείται από τον Δήμαρχο κο Κουκά, την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κωνσταντίνα Σαμψούνη και τον Διοικητή του ΑΤ Αλέξανδρο Σκούλο) μπαίνουν σε κατ' οίκον περιορισμό ...

Τι αναφέρει αναλυτικά για το περιστατικό;  "Στο πλαίσιο της ανάγκης για ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Μυκόνου, μέλος του πληρώματος του πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» που εκτέλεσε, χθες, το δρομολόγιο Άνδρος- Τήνος - Μύκονος αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού (COVID 19).

Επισημαίνεται ότι και οι 13 επιβαίνοντες που αποβιβάστηκαν στη Μύκονο ειδοποίηθηκαν άμεσα κατόπιν σαφέστατων οδηγιών του ΕΟΔΥ να παραμείνουν σπίτια τους, μέχρι τουλάχιστον να υπάρχουν αποτελέσματα από την εξέταση του συγκεκριμένου ύποπτου περιστατικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει συνεχής έλεγχος από την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των περιορισμών σε σχέση με τους 13 συμπολίτες μας, που έχουν ήδη ενημερωθεί και για τις νομικές, αλλά και τις χρηματικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση παραβίασης της καραντίνας. Το πλοίο Θεολόγος Π. αναχώρησε τις πρωινές ώρες από τη Μύκονο, δίχως επιβάτες, για προληπτική απολύμανση και για οποιοδήποτε νεότερο θα υπάρχει σχετική ενημέρωση".

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας 

Ομως είχαμε και μία ακόμη πολύ σημαντική κίνηση από τον Δήμο..  Η Οικονομική Επιτροπή σε συνεδρίαση (μέσω διαδικτύου) που έγινε χθες (27/03) το μεσημέρι ενέκρινε τον προϋπολογισμό και τη δαπάνη για την επιπλέον προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού-υλικού για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) και άλλων υπηρεσιών του νησιού και του Δήμου, για την αποφυγή της διάδοσης του SARS-CoV-2...  Η συγκεκριμένη δαπάνη περιλαμβάνει την αγορά συστήματος διαγνωστικής θερμογραφίας ανίχνευσης πυρετού & συστήματα σάρωσης με κάμερες θερμικής απεικόνισης, ψηφιακό φορητό καρδιογράφο, πιεσόμετρα, συμπυκνωτές οξυγόνου, μάσκες με βαλβίδα εκπνοής και μάσκες μιας χρήσης, γάντια latex μιας χρήσης, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτική αδιάβροχη φόρμα μιας χρήσης.

Σε δήλωσή του μετά την συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, ανέφερε: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας πέρα από την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής προϋποθέτει και τη μέγιστη δυνατή στήριξη του Κέντρου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε την αγορά επιπλέον ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας, αλλά και επιπλέον εξοπλισμό για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δήμου Μυκόνου. Με συνέπεια, σοβαρότητα και ευθύνη θα δώσουμε και θα κερδίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη μάχη».