Νάξος - 1ο Γυμνάσιο: Το "αντίο" στον Κυριάκο Κοντοπίδη και η απαραίτητη διευκρίνηση

Η Νάξος θρηνεί... Η Νάξος έχει σκύψει το κεφάλι και αποχαιρετά ένα αγαπημένο της μέλος.. Το δικηγόρο Κυριάκο Κοντοπίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες.. Οπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση ο Δικηγορικός σύλλογος "υπήρξε ο τρίτος στη σειρά Πρόεδρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, μετά τους αείμνηστους Προέδρους, Γεώργιο Βασιλείου  Κοντοπίδη (αδελφό του εκλιπόντα) και Δημήτριο Ασημάκη Ασημακόπουλο  και υπηρέτησε το θεσμό για  δέκα τέσσερα (14)  συνεχή έτη (1996-2010), με αφοσίωση και ετοιμότητα ,  επιδιώκοντας  με τη συμπόρευση και των μελών όλων των Διοικήσεων του, τη στήριξη, την ομαλή και εύρυθμη αποδοτική λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου. Διετέλεσε επίσης και Πρόεδρος του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Νάξου (Λ.Ε.Α.Δ.Ν), συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην εδραίωσή του".

Παράλληλα όμως ήταν κι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα όσον αφορά την αναβάθμιση του πολιτισμού στο νησί της Νάξου, όπως και σε θέματα Παιδείας... Και εδώ έχουμε το "αντίο" από τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νάξου, τον Στράτο Φουτάκογλου, ο οποίος με ανάρτησή του (και συνοδεία σχετικής φωτογραφίας) στη σελίδα του σχολείου, στα social media αναφέρει " Έφυγε απο κοντά μας ο Κυριάκος Βασ. Κοντοπίδης με πλούσια προσφορά στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Πιο γνωστός στους περισσότερους ως δικηγόρος και επι σειρά ετών Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και ταυτόχρονα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ως διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου για την προσφορά μεγάλου αριθμού βιβλίων στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Ο Κυριάκος που φοίτησε στο Γυμνάσιο Νάξου και συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική σχολή προσπαθούσε πάντοτε για το κοινό καλό και ήταν πάντα ένας ενεργός πολίτης με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα που αφορούσαν την κοινωνία της Νάξου. Στο σχολείο μας που ο ίδιος αγάπησε και τίμησε θα έχει τη δική του γωνιά μαζί με τα βιβλία που μας δώρισε με την σύζυγό του Ειρήνη. Καλό ταξίδι Κυριάκο θα σε θυμόμαστε για πάντα".

Μάλιστα η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι διπλή και την βλέπουμε στο άρθρο με την εξής επεξήγηση: "στη φωτογραφία αριστερά ως μαθητής Γυμνασίου με το πηλήκιο και τον αξέχαστο φίλο και συμμαθητή του, Λογοθέτη Ελευθερίου. Δεξιά απο την εκδήλωση της υποδοχής του Κυρήνεια ΙΙ ως μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νάξου".

Διευκρίνηση:  Να ζητήσουμε εδώ συγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος, γιατί εκ παραδρομής χθες στο κείμενο που δημοσιεύσαμε με την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου, προσθέσαμε ότι έγινε η τελετή ταφής...  Η διευκρίνηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία τελετή ταφής και η οικογένεια ακολουθεί κατά γράμμα την επιθυμία του Κυριάκου Κοντοπίδη όσον αφορά τις τελευταίες του στιγμές...

# Η δεύτερη φωτογραφία είναι από το αρχείο του Στέφανου Κληρονόμου και όπως διαβάζουμε " Νάξος 1986: Γιάννης Φρατζέσκος, Δημήτρης Κατσούρης, Δημήτρης Φραγκίσκος ,Κυριάκος Κοντοπίδης, Αργύρης καστελλάνος, Δημήτρης Κεσσίνης και Κώστας Γουρζής ...  Μία υπέροχη παρέα που είχε ρόλο σημαντικό στα πολιτιστικά δρώμενα της δεκαετίας του 80 στη Νάξο... Εκδήλωση υποδοχής του Κυρήνεια ΙΙ και από την φωτογραφία αυτή, οι Κατσούρης, Φραγκίσκος Δημήτρης, Κοντοπίδης και Γουρζής, έχουν φύγει από τη ζωή...

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...