Νάξος - Αγιος Νικόδημος: Κανονικά αύριο η λιτάνευση της Εικόνας του Πολιούχου Νάξου

Υπό την … σκιά της πανδημίας και με αρκετές αλλαγές σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Νικοδήμου..

Ποιες είναι οι αλλαγές; Η απουσία των Μητροπολιτών που παραδοσιακά έρχονταν στο νησί με σκοπό να εορτάσουν την τιμή του Αγίου… Και το βάρος θα πέσει στον οικοδεσπότη Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατο Παροναξίας κκ Καλλίνικο.

Χθες, Κυριακή 12 Ιουλίου είχαμε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο της Νάξου. Και όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας «Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της εγγιζούσης εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου Νάξου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Στρατιωτικός Ιερεύς Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μαρκάκης. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το εκκλησίασμα».

img_0270.jpg

Και σήμερα; Με βάση τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, θα έχουμε τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ναό του Αγίου Νικοδήμου, αύριο θα έχουμε Θεία Λειτουργία και στο τέλος, θα έχουμε την λιτανεία, που όμως θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ (!!!) από το Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου και θα καταλήξει στη Μητρόπολη Παροναξίας…. Ε και όλο και κάποιος πολιτικός θα δώσει το παρών....

Εκεί όπου θα ψαλεί Παράκληση και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα έχουμε μόνο μία στάση στο ύψος του Ιερού Ναού Παντανάσσης Νάξου…

Να σημειωθεί ότι και στο Γλινάδο σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ...

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

8.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ἁγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, χοροστατοῦντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

10.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία. (Μικρό Απόδειπνο με τούς Χαιρετισμούς του Αγίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.)

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

7.00 πμ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ἁγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου

7.30 μ.μ. Ακολουθία Μεθέορτου Ἀρχιερατικοῦ Ἑσπερινοῦ καί Παρακλήσεως τοῦ Αγίου στον Ιερό Ναό Ἁγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου χοροστατούντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου.

9.00 μ.μ. Λιτάνευσης της Ἱερᾶς Εἰκόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικοδήμου προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου διά της παραλιακῆς ὁδοῦ προς τον Μητροπολιτικό Ναό, ὅπου θά ψαλεῖ η Παράκλησις της Ὑπεραγίας Θεοτόκου.