Νάξος: Αύριο (31/05, 11:00) λέμε "όχι" στις ανεμογεννήτριες

Εγκατάσταση ανεμογεννητριών... Ενα αγκάθι στην ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια... Με την αντίδραση των κατοίκων να είναι δυναμική... Προσοχή. Κανείς δεν λέει "όχι" στις Ανανεώσιμες Πηγής Ενέργειας και στην συνεχιζόμενη εξάρτηση από το πετρέλαιο και τα ορυκτά..

Λέμε "όχι" σε έργα που διαλύουν την μορφολογία, τον χαρακτήρα των νησιών με μοναδικό κερδισμένο τον επιχειρηματία που στο διάβα του καταστρέφει τα πάντα... Ζητάμε να ακουστούν οι πολίτες, οι Δήμοι να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα στις προτάσεις που καταθέτουν και το κυριότερο; Σε εποχές που όλοι αφήνουν στην άκρη τις γιγαντιαίου μεγέθους ανεμογεννήτριες, να μην γίνουν τα νησιά μας μουσειακού χαρακτήρα ακίνητα για ανεμογεννήτριες, με τους ξένους να έρχονται στην Ελλάδα να δουν τεχνολογία που στις χώρες τους έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

Ζητάμε πολλά;

Κυριακή 31 Μαϊου 11 το πρωί και οι Κυκλάδες στο πόδι... Κι αυτό ισχύει και για την Νάξο... Μαζί με Πάρο, Τήνο και Ανδρο.. Αλλά και Αμοργό...  Την Σύρο και βέβαια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εξέδωσε την Παρασκευή (29/05) ψήφισμα εναντίον των ανεμογεννητριών και μάλιστα την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα δώσει το παρών (μέσω νομικού εκπροσώπου) στη συζήτηση που θα γίνει στο ΣτΕ ..

Το λέει και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ... "συμμετέχει στη διαδημοτική διαμαρτυρία, κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο!

Σας καλούμε όλους την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:00, στην κεντρική πλατεία της παραλίας, να διαδηλώσουμε για το μέλλον το οποίο επιθυμούμε για τον τόπο μας!

Στη συγκέντρωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων".

Να πούμε ότι σημαντικό ρόλο στην οργάνωση αυτής της δράσης έχει παίξει και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου που φιλοτέχνησε μάλιστα και την αφίσα που βλέπετε στο τέλος του άρθρου.. Και όπως σημειώνει " Την Κυριακή 31/05/2020 γίνεται Συντονισμένη Κυκλαδική Κινητοποίηση και στα 4 νησιά που εμπλέκονται στο έργο της DAMCO εν όψει της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας την οποία έχουν καταθέσει η 4 δήμοι και εκδικάζεται στις 4 Ιουνίου. Στη συγκέντρωση στην Πάρο καλεί η Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες, στην Παροικιά. Η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου ενάντια στις ανεμογεννήτριες καλεί στον Όρμο Κορθίου, ενώ στην Τήνο καλεί η Συνέλευση Πολιτών για τις ανεμογεννήτριες στο Ηρώον στο Πασακρωτήρι. Τις κινητοποιήσεις παρακολουθούν από κοντά η Σύρος και η Αμοργός που κι εκεί αντιμετωπίζουν είτε άλλους σχεδιασμούς για αιολικά είτε άλλα ζητήματα καταστροφής του περιβάλλοντος".