Νάξος - Καστράκι: Βρέθηκε νεκρό δελφίνι

Πέμτπη 11 Ιουνίου και τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου συμπληρώνουν μία εβδομάδα έντονης συναισθηματικής φόρτισης... Τι θέλουμε να πούμε; Από τα χαμόγελα για την συμπλήρωση ενός χρόνου επανένταξης της "Ζώης" στο φυσικό της περιβάλλον, στην αγωνία για το εάν θα τα καταφέρει μία χελώνα που βρέθηκε τραυματισμένη κοντά στην Αγία Αννα έως την εύρεση ενός νεκρού δελφινού σήμερα στη παραλία του Καστρακίου...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά... "Τέλη της περασμένης εβδομάδας και θαλάσσια χελώνα που όπως έδειχνε η γενική της εικόνα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, εθεάθη κοντά στην ακτή της Αγίας Άννας. Η χελώνα περισυνελέγει απο μέλη του Συλλόγου με τον προβλεπόμενο τρόπο και μεταφέρθηκε στον Σταθμό. Σε περαιτέρω εξέταση, φάνηκε ότι η νεαρή θηλυκή Caretta caretta, πέραν των πολλών ειδών παρασίτων, έφερε και τραύμα εσωτερικά στο μπροστινό δεξί πτερύγιο και δεν το κινούσε κανονικά.
Έγιναν ακτινογραφίες που δεν έδειξαν κάποιο κάταγμα και τώρα ακολουθεί κατάλληλη θεραπεία, πάντα σε συνεργασία με το Αρχέλων - Archelon thw Sea Turtle Protection Society of Greece ώστε σύντομα να επιστρέψει στη θάλασσα υγιής..."

Πριν από δυο ημέρες, είχαμε τα χαμόγελα...  Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα επανένταξης της "Ζωής". Και όπως διαβάζουμε «  Όλο αυτό το διάστημα, παρατηρούμε καθημερινά τις κινήσεις της και βλέπουμε ότι, παρά την πολύμηνη νοσηλεία της, συμπεριφέρεται φυσιολογικά και πέρασε όλο το χειμώνα γύρω από το νησί της Μυκόνου. Τις τελευταίες μέρες που έχει ανέβει η θερμοκρασία της θάλασσας, κάνει βόλτες στο Αιγαίο διανύοντας μεγάλες αποστάσεις φτάνοντας από την Κύθνο έως και την Χίο, πιθανόν αναζητώντας το ταίρι της.

103980110_2909039042539187_1462375444739226216_o.jpg

Θα παρατηρούμε καθημερινά την Ζωή, όσο το επιτρέψει το πρόγραμμα, ευχόμαστε να την βλέπουμε να κάνει μεγάλα ταξίδια και μέσα στο καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε, ώστε να δούμε και από κοντά την κατάστασή της... Ευχαριστούμε το Cyclades Preservation Fund για την χρηματοδότηση του προγράμματος και τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία αυτού του μοναδικού πλάσματος..."

Και σήμερα; "Ενημέρωση για νεκρό δελφίνι στο Καστράκι Νάξου είχαμε σήμερα το μεσημέρι . Πρόκειται για αρσενικό Ρινοδέλφινο(Tursiops truncatus) μήκους 2,43μ. Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Νάξου που μετέβη στο σημείο".

Με πληροφορίες από τη σελίδα του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου στα social Media

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News