Νάξος: Οι διαγραμμίσεις στην ώρα τους

Ορίστε… Τί έχετε να πείτε τώρα ε;… Όλο το καλοκαίρι άκουγες φωνές από την αντιπολίτευση «που είναι οι διαγραμμίσεις;», «ρεζίλι γινόμαστε, έρχονται οι ξένοι και δεν βλέπουν που είναι οι διαγραμμίσεις ώστε να ξέρουν που πρέπει να προσέχουν»… Και συνεχώς διάβαζες σχόλια σχετικά με την «ανικανότητα» του Δήμου να βάψει πέντε λωρίδες των δύο μέτρων στο δρόμο.. 

Και να τα σχόλια του στιλ «μα καλά δεν έχουν δύο τενεκέδες χρώμα να περάσουν τις διαγραμμίσεις»…

Και η απάντηση ήρθε σήμερα… Από το πρωί, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, βλέπουμε οργασμό δράσης σχετικά με την κάλυψη με έντονο λευκό χρώμα των διαγραμμίσεων σε όλες τις κυκλοφοριακές αρτηρίες…

Και να πάλι τα σχόλια… «Μα είναι δυνατόν 15 Σεπτεμβρίου; Μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, θα έχουν ξεβάψει»

Δυστυχώς αυτό που δεν καταλάβουν οι … αφελείς είναι ότι οι διαγραμμίσεις είναι για τους Ναξιώτες οδηγούς. Για εμάς βρε κουτά…

Οι ξένοι γνωρίζουν. Όταν δουν ένα σχολείο, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κόψουν ταχύτητα και όχι να αυξήσουν. Το ίδιο και ένα Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας. Το ίδιο και στην είσοδο ή στη έξοδο της πόλης.

Όχι μόνο οι ξένοι αλλά και οι .. περίφημοι «πρωτευουσιάνοι» γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, άσχετα, εάν το ξεχνάνε όταν πατήσουν το πόδι τους στη Νάξο.

Αυτοί που δεν γνωρίζουν και δεν θα μάθουν είναι οι Ναξιώτες. Εμείς, δηλαδή . Οπότε, σωστά η δημοτική αρχή, τώρα βάζει …χρώμα στη ζωή μας και τονίζει τις διαγραμμίσεις. Γιατί όπως είναι γνωστό στον ΚΟΚ αυτοί που έχουν προτεραιότητα είναι οι ντόπιοι. Άρα, γι αυτούς γίνεται η παρέμβαση.

Οι ξένοι απλά γνωρίζουν. Δεν έχουν ανάγκη. Ενώ εμείς;