Νάξος - Πλάκα: Ετοιμος πλέον ο δρόμος από τα Καλαμούρια προς τον Αγιο Ματθαίο

Μεγάλη κουβέντα γίνεται συχνά για την σύνδεση στις Δυτικές Ακτές με βάση τους κεντρικούς δρόμους της Νάξου και δη στα πεδινά...  Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παραδόθηκε στη κυκλοφορία ο δρόμος από τα "Καλαμούρια" προς τον Ορκό (σ.σ. δυστυχώς χωρίς να ολοκληρωθεί), υπάρχει ζήτημα με τους ... κάθετους δρόμους προς την παραλία της Πλάκας, καθότι οι υπάρχοντες δρόμοι είναι ακατάλληλοι για την κυκλοφορία κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Και είναι ακατάλληλοι γιατί πολύ απλά είναι δρόμοι κατασκευασμένοι για αγροτικές εργασίες ή μετακινήσεις αγροτικών οχημάτων και όχι για καθημερινή χρήση...

Σήμερα, έρχεται η Δημοτική Αρχή να παραδόσει έναν δρόμο ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής στη Πλάκα.. Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα των social media του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ... "  εξασφαλίζοντας τη βελτίωση της βατότητας της οδού και της πρόσβασης στις δυτικές παραλίες στη Νάξο, δόθηκε στη διάθεση των οδηγών ο κάθετος δρόμος από τη συμβολή των οδών «Άγιος Ματθαίος – Καλαμούρια» προς την Πλάκα.

Ο νέος δρόμος συνολικού μήκους 1.507,32μ. σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις και τις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου στην περιοχή από το αεροδρόμιο προς τους δυτικούς παραλιακούς οικισμούς συμβάλουν στη βελτίωση της ασφάλειας των διερχόμενων και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς μας".