Νίσυρος: Επτακόσια κιλά κάνναβης βρέθηκαν στο ιστιοφόρο

Το είχαμε γράψει και νωρίτερα… Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Λιμεναρχείο της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", χθες αργά το βράδυ, ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης νοτιοδυτικά της Νισύρου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Ελέγχου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από εκπομπή SOS από μέλος του σκάφους και έφτασε για συνδρομή παραπλέον φορτηγό πλοίο και λίγη ώρα αργότερα ρυμουλκό, το οποίο και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Νισύρου στις 05.30 - 06.00 το πρωί.

Και τι έδειξε ο έλεγχος;  Περίπου επτακόσια κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν στους εσωτερικούς χώρους ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας. Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο πλοίο που σε μικρό χρονικό διάστημα ... εντοπίζεται στο Αιγαίο να μεταφέρει κάνναβη. Το πρώτο ήταν ανοιχτά των Κυθήρων όπου μετέφερε σχεδόν δύο τόνους... 

Και όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ανωτέρω σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το φορτιγό πλοίο «SHIRVAN», σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το ρυμουλκό “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες σήμερα.

Eν συνεχεία, μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η ως άνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι άνδρες του Λιμενικού της Κω διενεργούν την προανάκριση των τριών συλληφθέντων επιβαινόντων, ενώ κατάσχεσαν το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών».