Σαντορίνη: Το "τελευταίο αντίο" στην Ryanair για το 2019

Οχι ότι δεν το περίμεναν οι κάτοικοι της Σαντορίνης. Ηταν άλλωστε γνωστό από πέρυσι... Και έτσι χθες, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, η αεροπορική εταιρεία Ryanair πραγματοποίησε το τελευταίο της δρομολόγιο για φέτος, από και προς τη Σαντορίνη Η εταιρεία ξεκίνησε την αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Σαντορίνη την άνοιξη του 2015 και τη διατηρούσε μέχρι και πέρυσι και τη χειμωνιάτικη περίοδο. Κίνηση πάντως που προβλημαατίζει ήδη τους κατοίκους / επισκέπτες του νησιού των Κυκλάδων καθότι όπως αναφέρουν και στα σχόλια τους "έχουμε πρόβλημα με την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων" κάνοντας μάλιστα και αντιπαράθεση με αλλες εταιρείες και δη με ταξίδια στο εξωτερικό που είναι πολύ πιο φθηνά σε σχέση με ένα απλό ταξίδι εσωτερικού... 

Ο Αερολιμενάρχης Θήρας, Δημήτρης Γάκης με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media αναφέρει: «Δυστυχώς αποχαιρετούμε την τελευταία πτήση της Ryanair από το Αεροδρόμιο της Σαντορίνης για το 2019 ! Διακόπηκαν τα δρομολόγια της Ryanair για όλη τη χειμωνιάτικη περίοδο.

Όπως είχε δηλώσει ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης: “Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια”». Ευχαριστώ την Dafni Syrrou για την φωτογραφία».

Εμείς να προσθέσουμε ότι τα δρομολόγια της Ryanair, από Αθήνα για Σαντορίνη, θα ξεκινήσουν και πάλι στις 29 Μαρτίου 2020, με δύο πτήσεις την ημέρα. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα συνεχισθούν και τον χειμώνα 2020-21. Η Σαντορινη, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, θα εξυπηρετείται αεροπορικά, με ικανοποιητικό αριθμό πτήσεων, από την Ολυμπιακή-Aegean, την Sky Express και την Volotea.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα atlantea.news