Συνέχεια αποχής αλλά με ενστάσεις

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου πήρε την απόφαση κατά πλειοψηφία να συνεχίσει την αποχή από τις δικαστικές αίθουσες έως και τις 30 Ιουνίου 2016 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο απέναντί τους όσο και στα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα της Ελλάδας. Η απόφαση όπως αναφέραμε για πρώτη φορά ήταν κατά πλειοψηφία από τη στιγμή που το πρωί της 16ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία πάνω σε τρεις προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση.

Ποιες ήταν οι προτάσεις;

Η πρώτη ήταν για λήξη της αποχής μετά την 17η Ιουνίου. Πρόταση που συγκέντρωσε 6 ψήφους.

Η δεύτερη πρόταση ήταν για συνέχιση της αποχής από τις δικαστικές αίθουσες έως τις 30 Ιουνίου με το ισχύον πλαίσιο αδειών και σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης προ της 30ης Ιουνίου ώστε να επανακαθοριστεί το πλαίσιο δράσεων. Πρόταση που έλαβε 25 ψήφους

Και η 3η πρόταση ήταν για λήξη της αποχής μετά την 17η Ιουνίου και πρόταση ενόψει της επόμενης Ολομέλειας του ΔΣ για συνέχιση της αποχής με πιο σκληρούς όρους αδειών (μόνο παραγραφή – προθεσμίες) και σύμπραξη με άλλους επαγγελματικούς φορείς και κλιμάκωση κινητοποιήσεων με σημείο αναφοράς θέματα που ταλανίζουν το σύνολο των πολιτών της χώρας. Πρόταση που έλαβε 2 ψήφους.

Να σημειώσουμε ότι από τα 51 μέλη, ψήφισαν οι 35 και βρέθηκαν 33 έγκυρα ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε συνεχίζεται η αποχή έως τις 30 Ιουνίου..

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου (επηρεάζει και την Σαντορίνη) 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News