Οταν πετάς από ψηλά μοιάζει η ....

Πριν λίγες μέρες ήταν του οσίου Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη του διορατικού και θαυματουργού. Εμ, βέβαια διορατικός ο Πορφύριος!... Καθότι θα προέβλεψε φαίνεται τον ΕΝταΦΙΑ και έκαψε το καλυβάκι του, για να γλιτώσει και από τους φόρους. Τώρα αν είναι και θαυματουργός, ας βάλει το χέρι του για να γλιτώσουμε από τον ΕΝταΦΙΑ κι εμείς οι υπόλοιποι. Εμείς οι υπόλοιποι που τρέμουμε στην ιδέα ότι θα μπει το νέο έτος και μαζί του θα φέρει περισσότερους φόρους!...

Black Christmas θα κάνουμε φέτος, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα η Black Friday! Η μαύρη Παρασκευή που αποτέλεσε την πρώτη επανάσταση του ελληνικού λαού  ενάντια στις κυβερνητικές οδηγίες, αφού παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «αμερικανιά» και ζήτησε να μην συμμετέχει ο κόσμος, ένα τεράστιο πλήθος λαού αψηφώντας τις κυβερνητικές εντολές, επαναστάτησε και πλημμύρισε τα εμπορικά καταστήματα!

Μωρέ την έχουμε την επανάσταση στο αίμα μας εμείς οι Έλληνες! Και για αυτό πετάχτηκε στην Κούβα ο Αλέξης, ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης, να εκφωνήσει τον επικήδειο στον Φιντέλ.

 «Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς τους δικούς μας δυνάστες», είπε στους Κουβανούς ο Αλέξης που ούτε που μπορούνε να φανταστούνε τις δυσκολίες που περνάμε εμείς εδώ με το δικό μας δυνάστη!

Έπρεπε να πάει όμως και να πει κάτι γιατί και ο Αλέξης, έχει την επανάσταση στο αίμα του.

Αλλά μόνο εκεί… Καθώς όπως αποδείχτηκε, μπορεί ο ίδιος να μην επαναστάτησε ποτέ, αλλά επαναστάτησε ο οργανισμός του. Ο επιχείλιος έρπητας που εμφάνισε την περίοδο των πρώτων διαπραγματεύσεων, είναι η απόδειξη της επανάστασης του οργανισμού του!...

Πάντως κάτι τέτοια αριστερά σόου, όπως να καταθέτει στεφάνια στην Καισαριανή και να πηγαίνει στην Κούβα να μιλήσει για επαναστάσεις, τα τραβάει ο οργανισμός του…

Και ο οργανισμός του πάλι τραβάει άλλους οργανισμούς, όπως τον οργανισμό οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης, που έχει αναλάβει να του φτιάξει ότι τραβάει ο οργανισμός του, μέχρι και μελέτη για την παιδεία που λέει ο λόγος. Που δηλαδή δεν το λέει ο λόγος, το είπε ο Γαβρόπουλος ο νέος υπουργός παιδείας, που ζήτησε από τον ΟΟΣΑ μελέτη για αλλαγές στην παιδεία, κι ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το κατά πόσο ο ΟΟΣΑ κατανοεί την ελληνική πραγματικότητα. 

Θα μου πείτε και πού είναι το περίεργο; Σάματις έτσι δεν γίνεται παντού; Έρχονται οι θεσμοί και σου τραβάνε ένα πρόγραμμα, ο κόσμος αντιδράει ισχυριζόμενος ότι τα προγράμματα δεν κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα, η οποία είναι ότι φέτος μας λείπουν ενενήντα εννέα ευρώ για να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας των εκατό ευρώ, αλλά παρόλες τις διαμαρτυρίες, τα προγράμματα συνεχίζονται. Ήδη μπροστά μας έχουμε ένα νέο πρόγραμμα. Τώρα αν αυτό θα είναι μια συμπαραγωγή των ευρωπαίων και του ΔΝΤ, αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν τελικά γίνει αυτή η συμπαραγωγή, τότε το ΔΝΤ θα συμμετέχει με δικό του πρόγραμμα.

Τουτέστιν διπλό πρόγραμμα έχει το πρόγραμμα! Θα μας περάσουν διπλό γαζί, που λένε…

Ο εφιάλτης πριν τα Χριστούγεννα που ζούμε παρουσιάζεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» όπου εμφανίζονται όλοι αυτοί που χρόνια τώρα στοιχειώνουν τη ζωή μας και που μαθαίνουμε πως έχουν σκοπό να συνεχίσουν για μερικά χρόνια ακόμα.

Μαζί και ο Αλέξης με τη μάσκα ανά χείρας. Είναι η μάσκα της επανάστασης που φορούσε στη Κούβα!

Νέος αντιδήμαρχος, βροχές και ΧΥΤΑ

Στα δικά μας όμως τώρα όπου είμαι υποχρεωμένος να ξεκινήσω από τον αρμόδιο για την ύδρευση και άρδευση και γενικώς επί των υδάτων αντιδήμαρχο, Μανόλη Πολυκρέτη, για να τον συγχαρώ δημόσια για τις πρόσφατες βροχές που έπεσαν στο νησί μας!

Οφείλω να τον συγχαρώ επίσης επειδή σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του θυσίασε το περιβόλι του που ξεράθηκε για να έχουμε εμείς οι υπόλοιποι νερό στις βρύσες μας!!!

Και μιας και ξεκίνησα, είμαι υποχρεωμένος να συγχαρώ και τον αρμόδιο για την καθαριότητα αντιδήμαρχο, Δημήτρη Μανιό, γιατί αμέσως μόλις έβρεξε καθάρισαν όλοι οι δρόμοι! Ιδιαίτερα όμως να τον συγχαρώ γιατί κατάφερε σε λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να τελειώσει και να παραδώσει τον ΧΥΤΑ! Ένα ΧΥΤΑ για τον οποίο ο προκάτοχός του είχε τρεις φορές παραβεί τον λόγο του, αφού παρέμενε στη θέση του ενώ δήλωνε πως αν δεν τον ολοκληρώσει έγκαιρα θα παραιτούνταν.

Και να σας πω, τώρα που το σκέφτομαι, τελικά έτσι έγινε. Πρώτα παραιτήθηκε ο Πολυκρέτης και μετά ολοκληρώθηκε ο ΧΥΤΑ!

Τέλος πάντων έτσι είναι η πολιτική. Άλλος ξεκινάει το έργο, άλλος πασχίζει να το ολοκληρώσει και άλλος κόβει τις κορδέλες! Τώρα την κορδέλα του ΧΥΤΑ θα την κόψει το Μανολάκι…

Είναι μάλιστα έτοιμο να κάνει και grand open! Κρίμα δηλαδή που δεν έχουμε φιλαρμονική να παίξει και τίποτα εμβατήρια για να εκφωνήσει το Μανολάκι τον πανηγυρικό λόγο!

Εντωμεταξύ ο νεότευκτος ΧΥΤΑ δεν αποτελεί το τέλος της διαδρομής των σκουπιδιών που από την ανεξέλεγκτη διάθεση, θα οδηγούνται στην υγειονομική ταφή τους. Η κατασκευή ενός χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων είναι απαραίτητη, αλλιώς ο ΧΥΤΑ, με τη χρήση που θα του κάνει ο δήμος θα κινδυνεύσει να γίνει ΧΑΔΑ!

Και η χρήση είναι γνωστή… Είναι αυτή που κάνει εδώ και χρόνια ο δήμος και λέγεται ό,τι να’ ναι, όπου να’ ναι. Ήγουν, διαλογή υλικών δεν γίνεται. Ανακύκλωση ποτέ δεν λειτούργησε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως με μια τέτοια χρήση ο ΧΥΤΑ σύντομα θα ξαναγίνει ΧΑΔΑ και μάλιστα προτού καν φτιάξουμε το ΧΥΤΥ!

Όταν ζεις με ψευδαισθήσεις

Ας επιστρέψω όμως στα καλά νέα. Έβρεξε λοιπόν τις προηγούμενες μέρες, πότισε η γη, ήπιανε και τα ζα κι ευχαριστήσανε το Θεό, άνθρωποι, φυτά και ζώα που τους έστειλε το δώρο του, που το είχανε τόσο ανάγκη. Δυστυχώς, η παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων μηνών είχε σαν αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του νησιού μας να υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι σοδιές λειψές για τους γεωργούς και το πότισμα των ζώων με υδροφόρες κόστισε ακριβά στους κτηνοτρόφους. 

Οι οποίοι παραπονιούνται ότι ποτέ καμία δημοτική αρχή δεν τους πρόσεξε, δεν τους βοήθησε. Μόνο μέλημα των δημοτικών αρχών είναι ο τουρισμός καταγγέλλουν ακόμα και σήμερα…

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω τα εξής που προφανώς αγνοεί η δημοτική αρχή. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η μόνη ανάπτυξη που μπορεί να αποφέρει διεξόδους είναι αυτή του πρωτογενούς τομέα. Η Νάξος διαθέτει ήδη διάσημα -όχι μόνο ανά την Ελλάδα, αλλά και ανά τον κόσμο- προϊόντα δικής της παραγωγής και έχει τη δυνατότητα να παράγει ακόμα περισσότερα. 

Η πιο άμεση λοιπόν ανάπτυξη, που βασίζεται σε δικούς μας πόρους είναι αυτή του πρωτογενή τομέα.

Ο πρωτογενής τομέας που είναι βασικός πυλώνας της τουριστικής ανάπτυξης, αφού η γαστρονομία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της τουριστικής κίνησης.

Αυτό σημαίνει πως αν ο δήμος επένδυε στον πρωτογενή τομέα, θα βοηθούσε παράλληλα  και στην τουριστική ανάπτυξη! Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς το πόσο λάθος πολιτική ασκεί η δημοτική αρχή. Η ίδια βέβαια δεν έχει καταλήξει ακόμα σε αυτό το συμπέρασμα…

Αντίθετα η δημοτική αρχή ζει με την ψευδαίσθηση ότι τα καταφέρνει περίφημα…

Το Μανολάκι πλέει σε πελάγη ευτυχίας που θα κόψει την κορδέλα στον ΧΥΤΑ, ο Πολυκρέτης δηλώνει ότι έχει ολοκληρωμένη μελέτη για την διαχείριση των υδάτινων πόρων(!!!) και ο Λιανός έχει επενδύσει την τουριστική μας προβολή στο διαδίκτυο το οποίο μονοπωλεί αυτό τον καιρό η Σύρος με τα διαφημιστικά σποτ για το Συριανό Καρναβάλι και το Συριανό Πάσχα!...

Κι εμείς καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!