Δήμος Πάρου: αύξηση εσόδων στο +27%

Οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πάρου σχετικά με τις εισπράξεις από τέλη παρεπιδημούντων και τελών επί ακαθαρίστων το πρώτο πεντάμηνο του 2016 σε σχέση με το 2015 έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Πάρου Χρήστος Χριστόφορος. Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν μια αύξηση στον τουριστικό τζίρο το πρώτο πεντάμηνο του 2016 της τάξης του 27,58% που συμβαδίζει και με την αύξηση αφίξεων στο νησί μας.

«Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας, αντιλαμβάνομαι την απορία σας για τα νούμερα των αφίξεων καθώς με τους περισσότερους μιλάμε πολύ συχνά στους δρόμους και βιώνω την ανησυχία σας. Τα νούμερα όμως είναι πραγματικά. Θα σας δώσω επιπρόσθετα και οικονομικά στοιχεία από τον Δήμο Πάρου που δείχνουν τα ποσά που εισέπραξε ο Δήμος από τέλη παρεπιδημούντων και τελών επί ακαθαρίστων (δηλαδή ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις) για το διάστημα του πρώτου πενταμήνου του 2016 σε αντιστοιχία με το πρώτο πεντάμηνο του 2015.

Αναφέρομαι στο πρώτο πεντάμηνο καθώς τα τέλη του Ιουνίου (αλλά και του Β τριμήνου για τις μικρές επιχειρήσεις) θα εισπράττονται ως το τέλος του Ιουλίου οπότε δεν έχω ακόμη σαφή εικόνα.

(Ιανουάριος - Μάιος 2015) ο Δήμος εισέπραξε 4.194,06 ευρώ που αντιστοιχούν σε καθαρό τζίρο 838.812,00 ευρώ στην τουριστική αγορά

(Ιανουάριος - Μάιος 2016) ο Δήμος εισέπραξε 5.770,43 ευρώ που αντιστοιχούν σε καθαρό τζίρο 1.154.086,00 ευρώ στην τουριστική αγορά

Αυτό δείχνει μια αύξηση στον τουριστικό τζίρο το πρώτο πεντάμηνο του 2016 της τάξης του 37,58%. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η αύξηση αυτή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, επίσης δε σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά τελικά μένουν στους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν πλήθος φορολογικών υποχρεώσεων να καλύψουν, τέλος δε σημαίνει ότι παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά.

Προσπαθώ να σας πείσω για κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στο νησί, μεταξύ αυτών και εγώ.

Αυτό όμως που δείχνουν τα νούμερα είναι ότι το νησί το επισκέπτεται περισσότερος κόσμος και ότι περισσότερα χρήματα σπαταλούνται στο νησί.

Χρήστος Χριστόφορος

Αντιδήμαρχος Πάρου»

Πηγή: ParosPress.blogspot.gr