Ελλάδα - Πειραιώς: Απορροφά το κόστος ανάληψης μετρητών στα απομακρυσμένα νησιά

Οι τράπεζες άκουσαν την λαϊκή εντολή και σε πρώτη φάση όχι μόνο πάγωσαν τις αλλαγές στις χρεώσεις ή προμήθειες που είχαν προγραμματίσει αλλά με ανακοινώσεις τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (01/11) προχώρησαν ακόμη περισσότερο... Και η εικόνα έδειξε ότι κερδισμένοι είναι κυρίως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα μικρά νησιά του Αιγαίου, όπου "εξαφανίζονται" οι προμήθειες κυρίως όσον αφορά τη μεταφορά ή ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ, ενώ έχουμε και αύξηση κοινωνικών δράσεων σε αυτά τα νησιά από τραπεζικά ιδρύματα.. 

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει ότι οι πελάτες της δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ATM) τρίτων Τραπεζών στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ. Το κόστος ανάληψης που επιβάλλει ο πάροχος του ΑΤΜ στις περιπτώσεις αυτές, απορροφάται εξολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως: Ερώτηση Υπολοίπου,  Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN) και Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

Εκτός από τις παραπάνω ρυθμίσεις, η Τράπεζα επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι, τόσο οι αναλήψεις όσο και οι προαναφερθείσες εργασίες, παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στο δίκτυό της. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να επενδύει για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τους πελάτες της.

Και σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου έχουμε μία ακόμη ανακοίνωση... Και με τίτλο "Επέκταση της απορρόφησης κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές" Και όπως διαβάζουμε ... Σε συνέχεια της δέσμευσής της να επανεξετάσει την τιμολογιακή της πολιτική, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών για όλους τους πελάτες της που συναλλάσσονται σε απομακρυσμένες  περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής χώρας και δεν καλύπτονται από το δικό της δίκτυο, πανελλαδικά.

Έτσι, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) τρίτων Τραπεζών σε  απομονωμένες περιοχές όπου η Τράπεζα δεν έχει παρουσία. Το κόστος ανάληψης στις περιπτώσεις αυτές θα απορροφάται εξολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Με την τιμολογιακή αυτή αλλαγή, η Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μια φορά ότι λειτουργεί με βασικό γνώμονα το σεβασμό προς τους πελάτες της και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι οι αναλήψεις μετρητών παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας από το εκτενές πανελλαδικό δίκτυό της που απαριθμεί συνολικά 1.910 ΑΤΜ (δείτε στο χάρτη την κατανομή στο Νότιο Αιγαίο) , με πολύ μεγάλη γεωγραφική διασπορά".

Να προσθέσουμε ότι μόνο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η τράπεζα Πειραιώς έχει 12 ΑΤΜ και ένα υποκατάστημα εκτός πόλης, κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες συστημικές τράπεζες...