Λέρος: Κινητοποιήσεις ξεκινούν άμεσα οι γιατροί του Νοσοκομείου

Σε στάση εργασίας και αποχή από τα τακτικά ιατρεία, προχωρούν από αύριο οι γιατροί του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου. Ο λόγος είναι η υποστελέχωση των κλινικών της Παθολογικής, της Γυναικολογικής και της Ψυχιατρικής.
Όπως αναφέρουν (και η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας της ert.gr) η υποστελέχωση οδηγεί σε μη ασφαλή εφημέρευση των τμημάτων του Νοσοκομείου Λέρου. «Το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλο όγκο περιστατικών και από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Παρ’ ότι τα προβλήματα είναι γνωστά από καιρό, δεν έγινε καμία ενέργεια από τους ιθύνοντες» αναφέρουν και ζητούν:
-Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων 2 παθολογίας, 1 γυναικολογίας, 3 ψυχιατρικής
-Άμεση κάλυψη της Παθολογικής, Γυναικολογικής κλινικής με 2 παθολόγους και 1 γυναικολόγο αντίστοιχα, είτε με αποσπάσεις, είτε με επικουρικούς( αν και δεν εξασφαλίζεται μόνιμη λύση)
-Επαναφορά των κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής του ν.1881/1990 (α.11 παρ 38).

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή και σε περίπτωση μη επίλυσης των αιτημάτων θα επαναληφθούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Καλώς το νέο διοικητή του Νοσοκομείου 

Και μία που μιλάμε για το Νοσοκομείο Λέρου να αναφερθούμε και στο νέο διοικητή που με το καλημέρα της είδησης ότι αναλαμβάνει, έκανε … μπαμ. Μιλάμε για τον Τάσο Τσαχουργιανίδη, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ν.Δ. Λέρου, πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλή.

Αφορμή για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του είναι οι αναρτήσεις του κ. Τσαχουργιανίδη στο Facebook, στις οποίες χρησιμοποιεί κατά κόρον ακροδεξιά ρητορική, αναφερόμενος στο Προσφυγικό, αποκαλώντας τους μετανάστες μέχρι και «μουσουλμάνους εισβολείς»…

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτηση του περασμένου Οκτωβρίου, στην οποία απεικονίζεται λέμβος με πρόσφυγες να φτάνει στο νησί, ο κ. Τσαχουργιανίδης κάνει λόγο για «απόβαση», γράφοντας στη λεζάντα του βίντεο: «Ντροπή, αίσχος, φόβος... ΑΠΟΒΑΣΗ ακριβώς κάτω από το σπίτι μου»

Το καλύτερο, το αφήσαμε για το τέλος.  Τον περασμένο Αύγουστο, με αφορμή τη φωτιά στη Λέρο, ο νυν διοικητής του νοσοκομείου είχε γράψει στο Facebook: «Λοιπόν "φίλοι" του Facebook ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα σχετικά με το μεταναστευτικό το οποίο χθες στη Λέρο είχε τη μεγάλη φωτιά. Ο μετανάστης είναι μετανάστης, ο παράνομος μετανάστης είναι παράνομος μετανάστης, ο λαθρομετανάστης είναι λαθρομετανάστης, ο κλέφτης και διαρρήκτης είναι κλέφτης και διαρρήκτης, ο εμπρηστής είναι εμπρηστής. Τέλος».