Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ο Σαντορινιός παραδέχεται ότι "έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες"

Παμε στα .... φρέσκα κουλούρια. "Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου που περιλαμβάνει την επιδότηση της μετακίνησης των νησιωτών, είτε με πλοία, είτε με αεροπλάνα, την επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους του μεταφορικού κόστους των νησιωτικών επιχειρήσεων, την επιδότηση της μεταφοράς των καυσίμων και την άμεση μείωση των τιμών αυτών στα νησιά, έχει ήδη αρχίσει και εφαρμόζεται σε όλη την νησιωτική Ελλάδα με σημαντικά αποτελέσματα, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης στα νησιά μας.

Στο πλαίσιο της ήδη επιτυχημένης λειτουργίας του μέτρου και των θετικών αποτελεσμάτων που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των νησιωτών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 12.30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών - ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα, 5ος όροφος), προχωρώντας στην παρουσίαση όλων των πυλώνων του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Στην Συνέντευξη θα παρίσταται και θα παρέμβει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης. Χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνει ο Πρόεδρος ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος".

Κα έχουμε συνέχεια... Ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στην εφημερίδα "Δημοκρατική" για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και κυρίως τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του, ανέφερε ότι " στις 15 Μαΐου 2019, κλείνει η πρώτη φάση υποβολής για τις επιχειρήσεις για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ώστε να λάβουν την χρηματοδότηση και όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταθέσει τα δικαιολογητικά, να φροντίσουν να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις τους. Όσον αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο, κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο αριθμός των ωφελούμενων και των εισιτηρίων που πληρώνουμε καθημερινά.

Μπορώ να σας πω ότι πλέον έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες σε ό,τι έχει να κάνει με την επιδότηση των εισιτηρίων των επιβατών και πολύ σύντομα, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει επισήμως το μέτρο για την επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο που θα βοηθήσει πάρα πολύ στις μετακινήσεις των νησιωτών. Θα γίνει πάρα πολύ σύντομα αφού εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθούμε να συντονιστούμε με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή της ΚΥΑ. Η επιδότηση που δίδεται θα είναι η κατά το μέγιστο αντίστοιχη, για ταξίδι με καμπίνα για αποστάσεις άνω των 80 ναυτικών μιλίων. Σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, αυτή η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα νησιά σε σχέση με τον μέσο όρο των τιμών στην Αττική. Από εκεί και πέρα, το γεγονός πως αυξάνεται η τιμή της βενζίνης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News