ΠΝΑΙ: Και οι Ευρωπαϊκοί πόροι για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας

"Από σήμερα, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, ρίχνουμε στην μάχη και τους Ευρωπαϊκούς πόρους μας αφού προχωρήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε όλες τις αναγκαίες για τον σκοπό αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης τους. Ξεκινάμε σήμερα με το Νοσοκομείο της Σύρου και συνεχίζουμε αμέσως μετά με το Νοσοκομείο της Ρόδου. Είπαμε, κάθε μέρα άλλη μάχη, κάθε μέρα ένα βήμα μέχρι να φτάσουμε στην νίκη-λύτρωση.
Στρέφουμε την πλάτη μας στην ιταμότητα ενός πολύ μικρού και μοναχικού κομματιού της κοινωνίας γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να αναλωνόμαστε σε αυτό τον βούρκο.
Σήμερα, μόνο να δίνουμε την μάχη επιτρέπεται. Μόνο να δουλεύουμε και να βρίσκουμε λύσεις. Μόνο να ξεπερνάμε εμπόδια και να δίνουμε προοπτική. Συνεχίζουμε μέχρι τη Νίκη, Ψηλά το κεφάλι, το αύριο ανήκει σε όσους πιστεύουν και δουλεύουν για αυτό".  
Αυτό αναφέρει στη προσωπική του σελίδα στα social media, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και με αφορμή την διάθεση και των Ευρωπαϊκών Πόρων της Περιφέρειας για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας... 

Ας δούμε τι αναφέρει άλλωστε και το σχετικό δελτίο ενημέρωσης 

"Από σήμερα, 8 Απριλίου 2020, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ρίχνει στη μάχη για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η διοικητική διαδικασία σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Υγείας, 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ) για τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο που θα επιτρέψουν την άμεση και με ταχείες διαδικασίες αύξηση του ήδη εγκεκριμένου προϋπολογισμού   για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των Νοσοκομείων, προκειμένου να αποκτήσουν εξοπλισμό που κρίνεται αναγκαίος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Ξεκινώντας από το Νοσοκομείο της Σύρου, στο οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια πρώτη αποτύπωση του επιπλέον εξοπλισμού που απαιτείται, συνέχεια θα έχει το Νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται την πρότασή του σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του σε πρόσθετο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την θωράκιση του στον αγώνα που δίνει ενάντια του Covid19.

«Τη δέσμευσή μας ότι θα δώσουμε όλα τα όπλα σε αυτή τη μάχη σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υλοποιούμε σήμερα και με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειάς μας, που θέτουμε στη διάθεση των Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να θωρακισθούν υλικοτεχνικά απέναντι σε αυτό τον σκληρό αγώνα που δίνουν εναντίον του κορωνοϊού» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.