Τα καυτά κορίτσια της Οικονομικής Αστυνομίας έρχονται στη Νάξο το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος

Συνήθως οι όμορφες γυναίκες, είναι… επικίνδυνες! Σε ξεγελούν με την εκθαμβωτική τους λάμψη, σου αποσπούν την προσοχή και έχουν τον τρόπο να μάθουν ότι θέλεις να κρύψεις. Εντυπωσιακές νέες κοπέλες… αστυνομικοί, ετοιμάζονται φέτος το καλοκαίρι να απλωθούν στα νησιά - βεβαίως και στην Νάξο - με σχέδιο να «χτυπήσουν» την φοροδιαφυγή και την παράνομη η «μαύρη» εργασία!

girls-partying-at-night-in-the-greek-islands.jpg

Μόνες ή συντρόφια με νεαρούς συναδέλφους τους, θα προσποιούνται τους πελάτες των ξενοδοχείων, των bar, των εστιατορίων των beach-bar και θα καταγράψουν κυρίως αν κόβονται οι νόμιμες αποδείξεις ή οι εργαζόμενοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. 

Όλες ανήκουν στην Οικονομική Αστυνομία, έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, θα αρχίσουν την δράση τους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

tubbber-beach-party-1024x682-1-1024x682.jpg

Στον επιτελικό σχεδιασμό, από τις Κυκλάδες σε πρώτη φάση έχουν επιλεγεί η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Σύρος, η Άνδρος, η Τήνος και η Κέα, όπου θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι.

Τι προβλέπει το σχέδιο

 

Αλλαγή στο «dress code» των αστυνομικών ελεγκτών, στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις με τεράστιους τζίρους, ακόμη και ξεψάχνισμα των φορολογικών τους βιβλίων περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης της  Οικονομικής Αστυνομίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας σε κοσμοπολίτικα νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Οι αστυνομικοί, όλοι με το πρόσχημα του τουρίστα, θα χρησιμοποιούν ασφαλίτικα τεχνάσματα και κόλπα, αφού θα πηγαίνουν ως πελάτες, ντυμένοι ακόμη και με βερμούδες και μαγιό, θα κατοπτεύουν τον χώρο, θα τσεκάρουν τις ταμειακές μηχανές, θα παραγγέλνουν δεύτερα και τρίτα ποτά, για να δουν αν οι ιδιοκτήτες κόβουν αποδείξεις και στη συνέχεια θα εισβάλλουν τα κλιμάκια, για να επιδώσουν τα πρόστιμα στους παραβάτες.

Από μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια, εταιρείες ενοικίασης σκαφών έως ατομικές επιχειρήσεις ενοικίασης μοτοποδηλάτων, ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν ακόμη και οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες στις κοσμικές παραλίες, που μέχρι πρότινος πληρώνονταν «χρυσές» από τους επώνυμους θαμώνες των κοσμοπολίτικων νησιών.

tropicana_2009_bar_012_fs.jpg

Θα είναι ένα τεράστιο δίχτυ σαρωτικών ελέγχων που θα απλώνεται από άκρη σε άκρη της χώρας, προσδοκώντας ότι θα φέρει πολλά έσοδα στα κρατικά ταμεία και θα κλείσει τις μαύρες τρύπες που υπάρχουν στην οικονομία.

Κάθε περιοχή θα χαρτογραφείται από τα κλιμάκια και, με βάση το οικονομικό προφίλ της επιχείρησης, τις καταγγελίες, αλλά και το ιστορικό φορολογικής παραβατικότητας, θα ελέγχεται.

Μάλιστα, οι ελεγκτές δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται σε τυπικές παραβάσεις, αλλά να στοχεύουν στη διαπίστωση ουσιαστικών, όπως η χρήση πλαστών ή εικονικών στοιχείων, η μη απόδοση ΦΠΑ, η τέλεση λαθρεμπορικών πράξεων σε προϊόντα κ.λπ.

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News