Ταχύπλοο με… πολεμική δράση και ζημιές από πύραυλο αγόρασε η "SeaJets"

Ένα ακόμα ταχύπλοο αγόρασε η «SEAJETS» του εφοπλιστή Ηλιόπουλου, με σκοπό να μεγαλώσει τον στόλο της και να μπει ακόμα πιο δυναμικά στον ανταγωνισμό των Κυκλάδων και του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα καταμαράν μήκους 98 μέτρων και πλάτους 27, με… πολεμική δραση!

Το πλοίο πριν από λίγο καιρό εβλήθη από πύραυλο στην θάλασσα της Υεμένης με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές κυρίως στην πρύμνη.

unnamed28.jpg

Πρόκειται για το HSV-2, πρώην πολεμικό-μεταγωγικό του Ναυτικού των ΗΠΑ. Ναυπηγήθηκε το 2003 και πουλήθηκε αργότερα  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το συγκεκριμένο πλοίο χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 για την μεταφορά των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που τα ΗΑΕ ανέπτυξαν στην Υεμένη.

Όπως  είχε αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο al-Masirah, το πλοίο επλήγη από κατευθυνόμενο πύραυλο ανοικτά της πόλης Mokha  την 1η Οκτωβρίου του 2016 και υπέστη καταστροφές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν το πλοίο μετέφερε την ώρα που χτυπήθηκε προσωπικό ή στρατιωτικό υλικό. Το πλήρωμά του αποτελείτο από 35 άτομα ενώ μπορούσε να μεταφέρει 107 στρατιώτες.

unnamed30.jpg

Το καταμαράν HSV-2 Swift έχει εκτόπισμα 1695 τόνους μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβους και να διατηρήσει σταθερή ταχύτητα πλεύσης 30 κόμβους.

Η εμβέλεια του είναι 3.500 ναυτικά μίλια και μπορεί να μεταφέρει φορτίο συνολικού βάρους 615 τόνους.

Το πλοίο έφτασε σήμερα στην Ελευσίνα συνοδεία ρυμουλκών και το επόμενο διάστημα  θα ξεκινήσει σε ελληνικά ναυπηγεία η πλήρης ανακατασκευή του.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα είναι έτοιμο και σε ποιες γραμμές θα ταξιδέψει. Αν έρθει δηλαδή στην Ραφήνα για Κυκλάδες ή από Πειραιά για άλλα νησιά.

unnamed31.jpg

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News