Τήνος: Οι πρώτες κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί

Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2017 όλοι γνωρίζαμε ότι έρχονται πλειστηριασμοί που θα αγγίξουν τις Κυκλάδες. Αλλωστε, το νησιωτικό σύμπλεγμα είναι γεμάτο από πολυτελείς κατοικίες που ενδεχομένως και να αποτελούσαν τον καθρέπτη μίας εποχής που μοιάζει να αποτελεί παρελθόν…

Κι ενώ όλοι περίμεναν τις πρώτες κινήσεις από τις 13 Δεκεμβρίου (σ.σ. το πρώτο ακίνητο ήταν γνωστού δημοσιογράφου στην Ανδρο) ή στις αρχές Ιανουαρίου (θα είχαμε τον πλειστηριασμό ακινήτων στη Νάξο γνωστής οικογένειας με παράδοση στο νησί) έρχεται η …Τήνος να κλέψει τη παράσταση και να αναλάβει το βάρος της πρωτειάς

Και εδώ έπαιξαν ρόλο οι κινητοποιήσεις των συμβολαιογράφων που για έναν μήνα είχαν κρατήσει εκτός τους πλειστηριασμούς. Όμως, από αύριο όλα αλλάζουν..

Και όπως διαβάζουμε την προσεχή Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα βγουν προς πώληση δύο αγροτεμάχια με πολυτελείς κατοικίες και πισίνα, και με τιμή εκκίνησης 384.000 ευρώ στο Ειρηνοδικείο Τήνου. Η εν λόγω κίνηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα και το ακίνητο είναι στη περιοχή «Καλύβια» και περιλαμβάνει τρεις πέτρινες οικίες, μία μονοκατοικία και δύο όμορα αγροτεμάχια… Υπάρχει πισίνα και η κίνηση γίνεται για χρέη άνω των 300.000 ευρώ μέσω βεβαίωσης που έγινε γίνει στη ΔΟΥ Χαλανδρίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πλειστηριασμών που ανάρτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στις 24 Ιανουαρίου παίρνουν σειρά από το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, πλειστηριασμοί αγροτεμαχίων, με κτήρια, αποθήκες και επαγγελματικά ψυγεία.

Στην ιστοσελίδα www.aade.gr καταγράφονται και πλειστηριασμοί κατοικιών για χρέη στην εφορία, ενώ σειρά παίρνουν βιομηχανικοί χώροι και επαγγελματικές αποθήκες.

Οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί είναι προς το παρόν ελάχιστοι, ενώ έχουν επιλεγεί ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι από τις λεγόμενες «λαϊκές κατοικίες». Από σύμπτωση, μεταξύ των πρώτων εκποιούμενων ακινήτων είναι και βιομηχανικές αποθήκες στην –σημειολογικά όχι τόσο τυχαία ίσως- θέση «Παληάμπελο», στο Βαθύ Αυλίδος.

Συγκεκριμένα οι μέχρι σήμερα αναρτημένοι πλειστηριασμοί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ είναι οι εξής:

1. ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 4 ΜΜ

ΕΙΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΔΥΟ ΟΜΟΡΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΜΕ 4 ΟΙΚΙΕΣ & ΠΙΣΙΝΑ

ΤΟΠΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ: ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΝΟΥ

ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΚΑΛΥΒΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΑΝΗ ΤΗΝΟΥ

ΕΚΤΑΣΗ: ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 4972,50 & 650ΤΜ, ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 207ΤΜ ΚΑΙ 3 ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΟΙΚΙΕΣ 129,60ΤΜ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ 40ΤΜ

ΤΙΜΗ 1ΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 384.000,00 ΕΥΡΩ

Την διαδικασία κίνησε η Ειδική Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) που ασχολείται με μεγαλοφειλέτες με χρέη άνω των 300.000 ευρώ, για χρέη που έχουν βεβαιωθεί στην ΔΟΥ Χολαργού

2. ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 4 ΜΜ

ΕΙΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 41.850,67ΤΜ ΜΕ ΚΤΗΡΙΟ Α ΄(ΨΥΓΕΙΑ 9.098,43 ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ 1.359,79 ΤΜ) & ΚΤΗΡΙΟ Β΄(ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ 1.052,87ΤΜ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΟΠΟΣ ΠΛΕΙΣΤ/ΣΜΟΥ : ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΘΕΣΗ: "ΠΑΛΗΑΜΠΕΛΟ" - ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΤΙΜΗ 1ΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 5.505.000,00 ΕΥΡΩ

Την διαδικασία κίνησε η Ειδική Μονάδα Είσπραξης για χρέη που έχουν βεβαιωθεί στην ΔΟΥ Χαλκίδος.

3. ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 4 ΜΜ

ΕΙΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ : ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΗ ΑΡΤΙΟ ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ

ΤΟΠΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ : ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: "ΓΑΛΑΤΙΑΤΙΚΟ" ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΚΤΑΣΗ: 2.391,50 Τ.Μ.

ΤΙΜΗ 1ΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 38.000,00 ΕΥΡΩ

Την διαδικασία κίνησε η Ειδική Μονάδα Είσπραξης για χρέη του ιδίου ιδιοκτήτη (με την προηγούμενη περίπτωση 2) που έχουν βεβαιωθεί στην ΔΟΥ Χαλκίδος.

4. ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 4 ΜΜ

ΕΙΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΤΟΠΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ : ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΡ.13 & ΣΙΒΡΙΣΣΑΡΙΟΥ (ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ)

ΕΚΤΑΣΗ: 121,94 ΤΜ

Με πληροφορίες του tinostoday.gr