Βόλος: Πήρε στο κυνήγι τους εφοριακούς με την καραμπίνα

Μέχρι τώρα είχαμε μπουνιές, κλωτσιές, τηλεφωνικές απειλές… Αλλά μέχρι εκεί… Από χθες έχουμε χατζάρες και καραμπίνες. Η κατάσταση δείχνει να ξεφύγει… Και οι εφοριακοί στο στόχαστρο.. Μήπως να χαλαρώσει λίγο και η πλευρά του Υπουργείου πριν θρηνήσουμε θύματα; Τι έγινε; Πολύ απλά το Χάρο με τα μάτια τους είδε κλιμάκιο ελεγκτών εφοριακών που πραγματοποίησε έλεγχο σε ζαχαροπλαστείο στην Αγριά του Βόλου χθες το απόγευμα, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εκνευρισμένος από την επιβολή προστίμου 500 ευρώ που του επέβαλλε το κλιμάκιο των εφοριακών, ακολούθησε τους τρεις υπαλλήλους της εφορίας κατά την έξοδο τους απ' το κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί με μία καραμπίνα στον αέρα. Συγκεκριμένα, όταν οι τρεις εφοριακοί από τη Θεσσαλονίκη, δύο άνδρες και μια γυναίκα, αφού ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν το χρηματικό πρόστιμο που αναλογούσε, ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν, ο ιδιοκτήτης φώναξε «θα φέρω την χατζάρα» και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα. Έντρομοι οι τρεις ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον επιχειρηματία.

Χατζάρες και σπαθιά

Τα ευρήματα της αστυνομίας από τον έλεγχο που έγινε στο σπίτι του ήταν εντυπωσιακά. Βρέθηκαν χατζάρες, σπαθιά και χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Επίσης, μετά από έρευνα ανακάλυψαν 350.000 ευρώ στο πλυντήριο ρούχων, τα οποία κατασχέθηκαν με εντολή εισαγγελέα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προέβη στην σύλληψη του επιχειρηματία για παράνομη οπλοχρησία.

Η απάντηση του υπουργείου

Οι διευθύνσεις των οικονομικών υπηρεσιών Βόλου και Λάρισας ενημέρωσαν το υπουργείο Οικονομίας ενώ η υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προέβη στην εξής δήλωση:  «Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Και ο Πιτσιλής

Παράλληλα με δική του δήλωση ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής προαναγγέλλει αυστηροποίηση των νομικών κυρώσεων για απειλές προς εφοριακούς. «Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομιας για την άμεση ανταπόκριση της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα ολους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής απο οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών» Μάλιστα θα βρίσκεται αύριο στη Ρόδο και εκεί θα βρει επίσης μία τεταμένη ατμόσφαιρα…  

Με πληροφορίες από το newmoney.gr