Ζαννετίδης από την Παροναξία "είδαμε πολλές νέες παραγωγικές μονάδες και είναι ευχάριστο"

«Φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς είδαμε πως αναπτύσσονται νέες μονάδες που έχουν αντικείμενο την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα.  Η συνεργασία της Περιφέρειας με τους παραγωγούς παραμένει άριστη και συνεχίζουμε εμπράκτως να στηρίζουμε τις προσπάθειες τους». Τάδε έφη, μετά το πέρας της παρουσίας του στη Παροναξία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κος Φιλήμονας Ζαννετίδης..

Όπως είναι γνωστό, στη Νάξο μετέβη την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου παρέστη στο 15ο  Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση την Κυκλάδων. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στη Νάξο και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου, στη Σύρο, με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Ο κ. Ζαννετίδης είχε επαφές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό, Ιωάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Νίκο Αντώνογλου, όπου πραγματοποίησαν επισκέψεις στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και σε μεταποιητικές μονάδες, ενώ στο Φιλώτι Νάξου, είχε συναντήσεις και επαφές με τους παραγωγούς της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 την Πάρο όπου μαζί με τον Έπαρχο και πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μπιζά, είχαν σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και παραγωγούς του νησιού και επισκέφθηκαν μεταποιητικές μονάδες του νησιού.  Και την Κυριακή 3 Ιουνίου έδωσε το παρών και στην εκδήλωση   «Ο θησαυρός των παραδοσιακών συνταγών της Πάρου». Εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια πλαίσια της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, και υπό τον γενικό τίτλο «Aegean mamas know best - Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα» και ενεργοποίησε τον γαστρονομικό πλούτο της Πάρου..

Ο κ. Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα στα νησιά της περιοχής ευθύνης της. Μετά από το Συνέδριο που έγινε στη Νάξο, συνεχίσαμε τις επαφές και συναντήσεις στην Πάρο, όπου πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε μεταποιητικές και τυροκομικές μονάδες, μικρές ζυθοποιίες και συνεταιριστικές οργανώσεις –όπως με τον σύλλογο μελισσοκόμων και αλιέων. Φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς είδαμε πως αναπτύσσονται νέες μονάδες που έχουν αντικείμενο την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα.  Η συνεργασία της Περιφέρειας με τους παραγωγούς παραμένει άριστη και συνεχίζουμε εμπράκτως να στηρίζουμε τις προσπάθειες τους».