Ελλάδα: Απομακρύνεται ο ρατσιστής σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας

Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

««Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές.», εγραψε στο twiiter η υπουργός παιδείας.

Νωρίτερα ο Κ. Καλέμης εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο με αφορμή συνέντευξη του αθλητή σε αμερικανικό δίκτυο στην οποία μιλάει για το ρατσισμό και τις δυσκολίες που συνάντησε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η υπουργός πήρε την απόφαση μετά το αίτημα του Νίκου Φίλη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να απομακρυνθεί ο καθηγητής και να καταδικάσουν ομόφωνα τα κόμματα τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του αθλητή.

Είχε προηγηθεί «πάρτι» του κ. Καλέμη στο Twitter, όπως φαίνεται από τα παραπάνω απαράδεκτα σχόλιά του. Ο λογαριασμός του καθηγητή είναι πλέον ανενεργός.

naxospress.png

Αφορμή δηλώσεις του «Greek Freak» αναφορικά με το φαινόμενο του ρατσισμού στη χώρα μας για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το παρελθόν του MVP του ΝΒΑ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κατ’ εξαίρεση χορηγήσει την ελληνική ιθαγένειας στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2013, η οποία είχε στερήσει τη δυνατότητα πολιτογράφησης χιλιάδων μεταναστών.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα liberal.gr

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News